Erdoğan: Varlık gibi yokluk da imtihan vesilesidir

Erdoğan: Varlık gibi yokluk da imtihan vesilesidir

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu şunu bil gidicisin gidici. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, çıkacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy'de Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Açılış Töreni'nde konuştu.

"Sağlık da hastalık da gençlik gibi yaşlılık da, varlık gibi yokluk da birer imtihan vesilesidir. Ne olacağımızı, yaşlılığımızı nasıl geçireceğimizi hiçbirimiz bilmiyoruz" diyen Erdoğan, "En büyük zenginlik ne mal ne mülktür. Milletin samimiyet ile yaptığı Allah ondan razı olsun duasıdır" açıklaması yaptı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, Netanyahu'ya "Gidicisin" diye seslendi. Erdoğan, "Netanyahu kalkmış yanına iki bakanını alıyor, dün bir basın açıklaması yapıyor. Çok rahatsız olmuş. Fransa Devlet Başkanı Macron'un açıklamaları onu çok rahatsız etmiş. Riyad Zirvesi onu çok rahatsız etmiş. Ben ne dedim geçenlerde, uçakla dönüşte… Ey Netanyahu, şu an senin iyi günlerin. Seni daha farklı günler bekliyor. Niye? Yav o bebeler, o yavrular, o 3 yaşında, 5 yaşında kefene sarılmış o anneler, o şehit yavruların cesedini koklayarak onları mezara götürüyor. Bunların ahı seni iflah ettirmez. Netanyahu, şunu bil, gidicisin, gidici. Gidicisin. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Çıkacak" dedi.

'İSLAM DÜNYASI TÜRKİYE'YE BAKIYOR'

Erdoğan, "Bütün mesele İslam dünyasının birliğidir, beraberliğidir, dayanışmasıdır ama hepsinden öte bir şey daha söylüyorum. Türkiye'nin birliği, beraberliği, dayanışması hepsinden ötedir. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Balkanlar'dan, Kafkaslara kadar yurtlarından kovulan soydaşları nasıl geçmişte bağrımıza bastıysak bunu herkes biliyor. Mazlumun da zalimin de kimliğine bakmadan, düşenin elinden tuttuk, zulme engel olmaya çalıştık. Bugün Gazze halkına yönelik katliamlara karşı en güçlü tepkilerden birini verirken yine mesele sadece insani zaviyeden yaklaşıyoruz. Evlerin neşesi olan çocuklar ölmesin diyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.