Erdoğan: Ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkacağız

Erdoğan: Ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suriye’den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal, siz ne derseniz deyin biz oradayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, “Yerli ve yabancı müteşebbislerin yatırım iştahı sürekli artıyor. İstihdamda 30 milyonun üzerine çıktık. Sanayi üretimimiz ve ihracatımız her ay rekorlar kırarak yükseliyor. 2021 yılını 225 milyar dolar ihracatla kapatıp bu yıl için daha büyük hedefler belirlemiştik.  Nisan ayı itibariyle de 12 aylık ihracatımız 240 milyar doları aştı” dedi.

“Ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz”

Ekonomik gidişatla ilgili “Hiç endişe etmeyin” diyen Erdoğan, mülteciler konusundaki tartışmalara dair şu açıklamayı yaptı:

“Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, Afganistan, Irak, İran fark etmiyor. Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız. Muhacirlik nedir, ensar nedir bunu anlamayanlarla bizim işimiz yok. Biz sevgili peygamberimizin muhacirliğini de ensar olduğunu da biliriz.

“Suriye’den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal, siz ne derseniz deyin biz oradayız.

“Biz bu konutları da onun için yapıyoruz kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız, kovmayacağız bunu da bilesin.

“Birileri çıkmış durmadan laf salatası yapıyorlar. Biz asla, kapımız açık, onlara ev sahipliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Onları katillerin eline, kucağına atmayacağız.

“Onun için de bu süreç içerisinde yardımseverliğimizi her zaman nasıl yapıyorsak yapmaya devam edeceğiz. Zekâttan bu millet anlar, ama onlar anlamaz, biz bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.