Erdoğan: Türkiye'yi sivil ve özgür bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz

Erdoğan: Türkiye'yi sivil ve özgür bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta başörtüsü ve ailenin korunması olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Cumhuriyet'in yüzüncü yılında Türkiye'yi sivil ve özgür bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3,5 saat süren Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Ülkemizin önündeki tarihi fırsat penceresini değerlendirmekte kararlıyız. Türkiye, asırlar sonra küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir" dedi.

“Geçmişteki tüm kazançlarımızın altında birlik ve beraberlik olduğunun bilincindeyiz” diyen Erdoğan, “Ne zaman atağa kalksak hemen kardeşliğimize ve birliğimize saldırıldığını görüyoruz. Son 10 yıldır aynı tuzakları yaşadık. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar tüm olayları hezimete uğrattık” diye konuştu.

“Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır”

Akbelen’de gerçekleşen gösteriler hakkında konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Güney Ege'de kullanılan elektriğin neredeyse 3'te 2'sini üreten Akbelen Termik Santrali ülkemiz için milli bir değer konumundadır. Santralimizin kaynağını azalttığı için kömürle faaliyetine devam etmesi gerekiyor. Avrupa'nın hiçbir yerinde kömürle üretimin artılmasına karşı çıkılmazken, Türkiye'de ağaç sevgisi adında provokatif eylemler yapılmaktadır. Ülkemizin ormanlarının arttığı ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak açıklanmıştır. Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır.

Biz çevreci görünümlü marjinallerle ilgilenmiyor, işimize bakıyoruz. Muğla onların yönetiminde. Soruyorum, acaba bugüne kadar ne kadar zeytin ağacı diktiniz? Çıkın açıklayın. Ama biz AK Parti iktidarı olarak milyarları aşan ağaç dikimi yaptık.”

“Muhalefet sandıkta tescil eden iradeyi kabul etmiyor”

Erdoğan, “Özellikle buradan bir kez daha sesleniyorum. Başarmamadanız, başaramayacaksınız. Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek, fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır” dedi.

“Seçimlerin üzerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet sandıkta tescil eden iradeyi kabul etmiyor. Her gün yeni bir aday çıkıyor” diyen Erdoğan, “Vergi uzmanı oldukları için matematiği çok iyi olduğu için 39 tane vekili o yavrucaklara verdikleri için eyvah yalnız kaldık diyorlar. Türkiye'nin en büyük talihsizliği, iş bilmez muhalefete sahip olmasıdır. Biz bugünkü sorunlara çözecek yarınlarımızı daha güçlü hale getirecek projeler için koşuştururken, kendi siyasi hırslarını düşünenler unutulmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“Enfasyonu yeniden tek haneli rakamlara indireceğiz”

Ekonomik zorlukları gördüklerini ve serzenişlerin yakında takip ettiklerini kaydeden Erdoğan, “Bugün çok tartışılan enflasyon konusunda en büyük başarı bizim dönemimize aittir. Biz Türkiye'nin sadece güncel değil çok eskiden gelen kronik sorunuyla mücadele ediyoruz. Enflasyonu yüzde 6'ya kadar düşüren de biz olduk. İç ve dış pek çok arızi meselenin üst üste gelmesiyle yükselen enflasyonu Allah'ın izniyle, yeniden tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. Dikkat edilirse bu süreçte asla ödün vermediğimiz 2 husus vardır. Biri istihdam diğeri de büyüme. Son 21 yılın enflasyon ortalaması yüzde 15'in altındadır” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Ülkemizin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımlarına imza attık. Her yıl ortalama yüzde 5,5 büyüterek milli geliri 1 trilyon sınırına getiriyoruz. İstihdamı 32 milyon kişiye çıkardığımız bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

Sabit ve dar gelirlilere seslenen Erdoğan, “Öğrencisinden ev hanıma sesleniyorum. İnsanlar gibi devletlerin hayatlarında da inişler çıkışlar olabilir. Hem küresel olayların hem Türkiye'nin içindeki sorunlar gelip geçicidir. Türkiye geçmişteki dönemlere göre çok iyi durumdadır. Bu kritik dönemde yapmamız gereken şey evlatlarımızın geleceğini küçük endişelerin önüne koymaktadır” diye belirtti.

Yeni anayasa mesajı

Erdoğani, “Başta başörtüsü ve ailenin korunması olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Cumhuriyet'in yüzüncü yılında Türkiye'yi sivil ve özgür bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Türkiye'ye yıl başından bu yana 22 milyonu aşkın turist geldiğini aktaran Erdoğan, “Gecelik ortalama harcama 67 dolardan 100 dolara yükseldi. İhracat ve turizmle birlikte sporda da ülkemizin başarı grafiği giderek yükseliyor. Sporcularımız 3 bin 883 madalya kazandı” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.