Erdoğan: Türkiye, Filistin davasına sırtını dönmeyecek

Erdoğan: Türkiye, Filistin davasına sırtını dönmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'deki Arap milletvekilleriyle görüştü. Erdoğan görüşmede, "Türkiye, Filistin davasına ve Filistin halkına sırtını dönmeyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerini Huber Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul yaklaşık 2 saat sürdü.

DHA’nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin’de işgalin son bulması ve barışın tesisi için elindeki tüm imkanları kullandığını belirterek, “Türkiye, Filistin davasına ve Filistin halkına sırtını dönmeyecektir. Elimizdeki tüm imkanları kardeşlerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz” dedi.

İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerine birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam etmeleri çağrısında bulunan Erdoğan, “Gazze’de yaşanan İsrail zulmüne, Yahudi ulus devlet yasasına ve Türkiye ile ilgili sarf edilen asılsız söylemlere karşı gösterdikleri duruş için müteşekkir olduğunu” söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail parlamentosunda kabul edilen “Yahudi ulus devlet yasasının” İsrail vatandaşı Filistinlilerin de haklarını hiçe saydığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum