Erdoğan: Tüm toplumu ayakta tutan adalettir, adalet tüm insanlığın ortak arayışıdır

Erdoğan: Tüm toplumu ayakta tutan adalettir, adalet tüm insanlığın ortak arayışıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm toplumu ayakta tutan adalettir. Adalet tüm insanlığın ortak arayışıdır" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, yüksek yargı mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, "Ülkemizin siyaset müessesesinin, milletimizi ve yargımızı darbe anayasası kamburundan muhakkak kurtaracağına inanıyorum. Milletimizin iradesine pranga vuran ve demokrasimize gölge düşüren bu meseleyi çözmek, siyaset kurumunun öncelikli görevidir." dedi.

"Adaletle ilgili temel sorunlarını çözme kabiliyetini yitiren toplumlar, krizlerle boğuşmak zorunda kalıyor" diyen Erdoğan, "Ülkemizin siyaset müessesesinin, milletimizi ve yargımızı darbe anayasası kamburundan muhakkak kurtaracağına inanıyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Altyapıdan mevzuata eğitimden vatandaşa bakış açısına uzanan geniş bir yelpazede köklü değişikliklere imza attık.

Yargıda da temel kanunların yenilenmesinden geleneksel mimariye sahip yeni adliye saraylarının inşasına, ulusal yargı ağı kuruluşuna kadar cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını bu vesile ile gerçekleştirdik.

Anayasa mahkemesi bireysel başvuru imkanı lekelenmeme hakkı alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, kamu denetçiliği kurumu ve istinaf mahkemeleriyle iki dereceli yargılama sistemine geçilmesi de hukuk sistemine kazandırdığımız önemli yeniliklerdir.

Hakimlerimizin savcılarımızın ve yardımcı personelin eğitimi, özlük ve sosyal hakları, bu konuda da tarihi nitelikte düzenlemeler yaptık. Ayrıca yüksek mahkemelerimizi modern, ferah ve her türlü teknolojik imkana sahip hizmet binalarına kavuşturdu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.