Erdoğan: Suni gündemler peşinde koşmamız için her yolu denediler

Erdoğan: Suni gündemler peşinde koşmamız için her yolu denediler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan otoyol açılışında, "Ülkemizin vaktini içi boş çekişmelerle heba etmeyin. Suni gündemlerin peşinde koşmamızı sağlamak için her yolu denediler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 7. kesiminin açılışında yol ve köprü projeleri ile Kanal İstanbul'dan bahsetti, "Eser ve hizmet siyasetinden taviz vermedik. Yapacağımız çok işler var" dedi.

Kuzey Marmara otoyolunun Başakşehir-Kayaşehir gibi yoğun trafiği olan bölgelere kolayca erişimi sağlayacağını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

'MARMARA'YI OTOYOLLA KUŞATMIŞ OLACAĞIZ'

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tüm bölümlerini tamamlamış bulunuyoruz. Kuzey Marmara otoyolunu Nakkaş - Başakşehir kısmıyla büyütüp 443 kilometreye çıkarıyoruz. Tekirdağ Kocaeli ve Sakarya illerimiz de trafik rahatlığından istifade ediyor. Tamamlandığında Kınalı Tekirdağ - Çanakkale Savaştepe otoyoluyla da birleşecektir. Hem nüfus yoğunluğu hem de üretim kapasitesi hem de turizm kapsamında en hareketli bölge olan Marmara'yı otoyolla kuşatmış olacağız. Yavuz Sultan Selim, 1915 Çanakkale Köprüsü gibi eserler ülkemizin sembolü olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü gören herkesi şimdiden hayran bırakmaktadır.

'KANAL İSTANBUL DA İFTİHAR TABLOSUNDA YERİNİ ALACAK'

Yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içinde yerini alacak. Tamamını hizmete açtığımız Kuzey Marmara otoyolunun vakitten 1,650 milyar lira, 830 milyar lira akaryakıttan olmak üzere 2,6 milyar liraya yakın maddi, 350 bin ton karbon emisyon azaltımı etkisi olacak. 

'NE YAPARSA YAPSINLAR BAŞARAMAYACAKLAR'

Eser ve hizmet siyaseti mücadelemiz sayesinde ülkemizi yeni bir çağın eşiğine kadar getirdi. Eser ve hizmet siyasetinden taviz vermedik. Ülkemizin vaktini ve enerjisini içi boş çekişmelerle heba etmeyin. Suni gündemlerin peşinde koşmamızı sağlamak için her yolu denediler.  Kendileri dışarıda yıllarca kullandıkları figüranları da içeride bize sürekli çelme taktılar. Ürettiğiniz bir şey yok bırakın da biz rahat çalışalım.  Bizim yapacağımız çok işler var. Altyapı, sağlık tesisleri, okullar, ulaşım, adalet, dış politikada atacağımız adımlar var. Ne yaparsa yapsınlar başaramadılar, başaramayacaklar. 

'FİLİSTİN BİZİ BEKLİYOR'

Cumhur’un bize gösterdiği istikamet budur, 3 kıta 7 iklimde gözünü bize dikmiş kardeşlerimizin beklentisi budur. Filistin unutmayın bizi bekliyor. Dışişleri Bakanımız BM Genel Kurulu’nda başarılı bir oturumu dün gerçekleştirdiler. Terör devleti İsrail'in ne olduğunu tüm dünyanın bilmesi lazım. Gençler bu terör devleti İsrail'i çok iyi tanımanız lazım. Yol medeniyettir. Bu eserin ülkemize kazandıran emeği geçen arkadaşlarımı, yüklenici firmayı tebrik ediyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.