Erdoğan: Sesimizi bugün yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz

Erdoğan: Sesimizi bugün yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin EİT zirvesinde konuşan Erdoğan, "ABD, Batı sessiz. Müslümanlar olarak sesimizi bugün yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz" dedi.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail insani değerleri çiğnedi, Batı ateşkes çağrısı dahi yapamayacak acziyette" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"İsrail yönetimi insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek, okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri üniversiteleri bombalamaya devam ediyor. Şu an 11 bin çocuk, kadın öldürüldü dünya sessiz. Başta ABD, Batı hep birlikte sessizler. Batı, ateşkes çağrısı dahi yapamayacak acziyette. İnsani ateşkesin sağlanması için çabalarımızı sürdürüyoruz.

Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini Mısırlı kardeşlerimizin de desteğiyle El-Ariş Havalimanına sevk ettik. İnsani yardımlarımız sürüyor, acıların dinmesi için dayanışma şart.

Çocukları dahi katletmeyi meşrulaştıran bir fanatizmle karşı karşıyayız. Batılı ülkeler İsrail'in tüm bu katliamlarını uzaktan seyrediyor. 15 Kasım'da İstanbul'da uluslararası toplantı yapılacak.

'BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTELİM'

Birlikte sesimizi yükseltelim, 11 bin çocuk ve kadın öldürüldü. Dünya sessiz, başta Amerika, Batı hep birlikte sessizler. EİT olarak hep birlikte Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkartmayacaksak, yükseltmeyeceksek, ne zaman yükselteceğiz.

500 milyonluk nüfusu ve 1,5 trilyon doları bulan toplam geliriyle Ekonomik İşbirliği Teşkilatı bu açıdan şüphesiz önemli bir konuma sahip." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.