Erdoğan: Mafya bozuntularından suç örgütlerine tüm şer şebekelerinin kökünü kazıyacağız

Erdoğan: Mafya bozuntularından suç örgütlerine tüm şer şebekelerinin kökünü kazıyacağız

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çetesinden zehir tacirlerine, mafya bozuntularından suç örgütlerine kadar tüm şer şebekelerinin kökünü mutlaka kazıyacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni"ne katıldı.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun olan askeri öğrencileri tebrik etti. Erdoğan, "Kara Kuvvetlerimizde, halihazırda görev yapan subay ve astsubaylarımızın yarısı üniversitemizin mezunlarından oluşuyor. Bu evlatlarımız terörle mücadelede, vatan savunmasında ve ülkemizi temsil ettikleri uluslararası misyonlarda başarılarıyla göz dolduruyor. Siz genç teğmenlerimizin de katılımıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Mezunlar arasında 15 farklı ülkeden misafir öğrenciler de olduğunu aktaran Erdoğan, "Türkiye'nin tarihi, kültürel ve beşeri derinliğini göstermesinde bu çeşitliliği takdirle karşılıyoruz. Üç kıta yedi iklimde, asırlar boyu barış ve huzuru tesis eden ecdadımızın bizlere bıraktığı eşsiz mirası zenginleştirmekte kararlıyız. Bunun için her alanda 360 derecelik bakış açısıyla hareket ediyoruz. Türk dünyasıyla iş birliğimizi ilerletirken, Afrika'daki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyoruz. Balkanlarda istikrarın muhafazası için samimiyetle çalışırken, Avrupa ve Asya'daki ilişkilerimizi daha da genişletmenin gayretindeyiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

'DÜNYADA İSTİKRARSIZLIĞIN ARTTIĞI BİR DÖNEMDE MEZUN OLUYORSUNUZ'

"Sizler yakın coğrafyamızla birlikte dünyanın birçok yerinde istikrarsızlığın arttığı bir dönemde mezun oluyorsunuz. Covid-19 salgınıyla başlayan, ardından Rusya-Ukrayna savaşıyla derinleşen küresel kriz yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Bu kriz ve kaos ortamının olumsuz etkilerine ekonomiden dış politikaya geniş bir alanda şahit oluyoruz.

Ekonomide gelişmiş ülkeler dahil herkes son 60-70 yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya. Dış politikada kartlar yeniden karılırken yeni iş birliği anlayışları ön plana çıkıyor. NATO, BRICS ve Türk Devletleri Teşkilatı gibi çok taraflı iş birliklerinin uluslararası siyasetteki ağırlığı giderek artıyor. Kimi ekonomistler tarafından yıllarca israf ve gereksiz yaftası vurulan savunma harcamalarında adeta bir yarış söz konusu. "

'BİRKAÇ YIL ÖNCE TARAFSIZLIĞI PAZARLAYAN DEVLETLER, BUGÜN BİR PAKTA GİRMENİN DERDİNDE'

"Dünyanın her köşesinde güvenlik endişeleriyle birlikte savunmaya ayrılan bütçe rakamları da yıldan yıla yükseliyor. Caydırıcılığı yüksek, güçlü, modern ve disiplinli orduya sahip olmanın ne kadar vazgeçilmez olduğu artık herkes tarafından kabul edilmektedir. Daha birkaç yıl öncesine kadar tarafsızlığı bir değer olarak pazarlayan devletler bugün kendilerini bir savunma paktına atmanın derdine düşmüştür.

Türkiye ordu-millet geleneğine sahip bir ülke olarak, jeopolitiğin ve siyasi coğrafyanın öne çıktığı bu döneme en hazırlıklı olarak giren devletlerden biridir.  Asırlardır yaşadığı topraklarda varlık-yokluk mücadelesi veren milletimiz için güvenlik meselesi nevzuhur bir durum değildir. Her Türk asker doğar ve bundan da gurur duyar."

'SAVUNMA SANAYİNDE DIŞA BAĞLILIĞI YÜZDE 20'LERE DÜŞÜRDÜK'

"Binlerce yıllık şanlı tarihiyle kahraman ordumuz peygamber ocağıdır. Güçlü bir orduya sahip olmadan, güçlü bir Türkiye'nin olamayacağını yaşadığımız acı tecrübelerden çok iyi biliyoruz. TSK'nın caydırıcılığının artması tercihten öte bir zorunluluk teşkil ediyor. Bu anlayışla özellikle son 21 yılda ordumuzun gücüne güç katacak tarihi nitelikte pek çok adım attık.

Savunma sanayi alanında kelimenin tam anlamıyla bir destan yazdık. Yüzde 80'lerden alıp yüzde 20'lere düşürdüğümüz dışa bağımlılığımızla, cirosu 12 milyarı aşan savunma sanayi sektörümüzle, bu sene 6 milyar doları bulacağına inandığımız savunma ihracatımızla, Atak'tan KAAN'a Akıncı'dan Aksungur'a, Fırtına'dan Siper'e her alanda artan kabiliyetlerimizle, savunma sanayiinde 21 yıla sığdırdığımız asırlık başarıyla ülkemizi imkan ve yetenekler bakımından en üst lige çıkardık."

'MİLLİ UÇAĞIMIZIN 2023 BİTMEDEN HAVALANDIĞINI GÖRECEĞİZ'

"Kısa süre önce milli muharip uçağımız KAAN ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz. Birkaç gün önce uzun menzilli bölge, hava ve füze savunma sistemimiz Siper'in ilk atış testini başarıyla gerçekleştirdik. İnşallah yakında olmadık bahaneler öne sürerek bize hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satacak noktaya da geleceğiz. İnsansız savaş uçağımız Kızılelma'nın testlerini tamamlayarak bir an önce ordu envanterine katmak istiyoruz. Diğer hedeflerimiz gibi buna da ulaşacağımızdan şüphe duymuyoruz."

'TERÖRLE MÜCADELE KONSEPTİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YAPTIK'

"Bizler yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Vatanımızı böldürmemek, topraklarımız üzerinde ameliyat yaptırmamak için binlerce evladımızı şehit verdik. Ama ne teröre ne de terörü bir sopa olarak kullanan emperyalist güçlere boyun eğmedik. Suriye'deki olaylardan cesaret alarak farklı hevesler peşinde koşan bölücü terör örgütleri mensuplarını açtıkları çukurlara gömdük, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde gömdük, gömmeye devam edeceğiz.

Sadece bununla yetinmedik. 40 yıllık terörle mücadele deneyimimizden gerekli dersleri çıkartarak, kendimizi geliştirdik, kurumlarımızı güçlendirdik. Terörle mücadeleyi iyi eğitim almış uzman ve profesyonel birimler vasıtasıyla yürütmeye başlamamız bir dönüm noktası olmuştur.

Çok sık saldırıya uğrayan üs bölgelerindeki karakollarımız yerine her türlü silah ve koruma kalkanıyla donatılmış kalekollar inşa ettik. Sayı, sevk ve idare açısından muharip unsurlarımızın etkinliğini artırdık. Terörle mücadele konseptimizde köklü bir değişikliğe giderek terör tehdidini kaynağında yok etme stratejisini uyguladık."

'KARARLILIĞIMIZDA İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ SİLAHLARIN PAYI BÜYÜK'

"Suriye'de tesis ettiğimiz terörden arındırılmış güvenli bölgeler sayesinde bir taraftan sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlarken, diğer taraftan da sınır hattındaki illerimizin güvenliğini sağlıyoruz. Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe operasyonlarıyla aynı güvenlik şeridini orada da tesis etmenin gayretindeyiz.

Bölücü örgütün yuvalandığı ne kadar sığınak, dağ, tepe, kamp, in varsa hepsini teröristlerden temizleyeceğiz. Döktükleri masum kanların hesabını Kandil'deki terör baronlarından muhakkak soracağız. Bu kararlılığımızın gerisinde sahip olduğumuz ileri teknoloji ürünü silahların elbette çok büyük payı var. Güvenlik birimlerimiz arasındaki koordinasyon ve iş birliğin en üst düzeyde olması operasyonlarımızın başarısını artıran başka faktördür. Tüm güvenlik güçlerimizin aynı hedefe kilitlenmesi ülkemizi çok farklı noktaya taşımıştır."

'ŞEHİR EŞKIYALARININ TEPESİNE BİNİYORUZ'

"Bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Sınırlarımızın ötesindeki eşkıyayla mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz.

Çok açık ve net söylüyorum, milletimizin huzuruna kast etmenin bir bedeli vardır. Devletimiz, her kim ve nerede olursa olsun bu bedeli misliyle ödettirmekten çekinmeyecektir. Çetesinden zehir tacirlerine, mafya bozuntularından suç örgütlerine kadar tüm şer şebekelerinin kökünü mutlaka kazıyacağız."

'ŞEHİRLERE SIZMA GİRİŞİMLERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Dağdaki hareket alanı daralan bölücü terör örgütleri mensuplarının başta büyük şehirler olmak üzere farklı kisveler altında vilayetlerimize sızma girişimlerine fırsat vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. 85 milyonun her bir ferdinin malı, canı, namusu ve esenliği devletimize emanettir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu emaneti koruma güç ve kudretine fazlasıyla sahiptir.

Ne oy uğruna bölücü şehir eşkıyalarına alan açanların ne terör örgütünün siyasi uzantılarıyla iş tutanların ne de marjinal yapılarla iş birliği yapanların hiçbiri bizi vatandaşlarımızın huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyamayacaktır."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.