Erdoğan, Macron'la Suriye'yi görüştü

Erdoğan, Macron'la Suriye'yi görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasından telefon görüşmesinde Suriye ele alındı. İki lider görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, telefonda Suriye’yi görüştü. Görüşmeye ilişkin Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un Erdoğan’a ‘Suriye için yapılan insani ateşkes çağrısına Afrin’in de dahil olduğunu söylediği‘ belirtildi.

Açıklamada, “[Fransa] Cumhurbaşkanı, insani ateşkesin Afrin de dahil olmak üzere Suriye’nin tamamı için geçerli olduğunu ve bölgesel bir patlamaya yol açabilecek, siyasi çözüme dair herhangi bir umudu uzaklaştırabilecek olan mevcut şiddet sarmalına gecikmeden son verilmesi için her yerde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı” denildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, cumartesi günü tüm Suriye çapında 30 günlük insani ateşkes çağrısı yapmıştı.

‘ATEŞKESE TAMAMEN UYULMASI ŞART’

Elysee Sarayı’nın açıklamasına göre Macron, Fransa’nın insani yardımlara erişimi ve kimyasal silah kullanılmamasını ‘kesin ve kalıcı olarak’ gözlemleyeceğini de söyledi.

Erdoğan’ın ise görüşmede, Afrin’de sivillerin zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığını söylediği belirtiliyor.

Macron, Afrin operasyonunun başlamasının ardından, “Türkiye’nin Afrin operasyonları işgale dönüşmemeli” açıklaması yapmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.