Erdoğan koronavirüs aşısı oldu

Erdoğan koronavirüs aşısı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Sinovac tarafından geliştirilen aşıyı yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'nde korona virüsü (Covid-19) aşısı yaptırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısının ardından parti merkezinden Ankara Şehir Hastanesi'ne gitti. 

Erdoğan aşı olduktan sonra Telegram hesabından açıklama yapan Erdoğan, "Ben de aşı oldum... ????" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Twitter hesabından paylaşım yapan Erdoğan, "Başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Erdoğan, paylaşımında aşı olduğu anın fotoğraflarına da yer verdi. 

Hastaneden çıkarken gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşılarımız gelir gelmez, bakanımız 'İlk aşıyı ben yaptıracağım' dedi ve dün ilk aşıyı yaptırdı. Hakeza Bilim Kurulu üyelerimiz yaptırdılar ve ben de 'Aşıyı yaptıracağım' demiştim. Ben de bu akşam ve Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımız da buradaki aşıları yaptırdık yaptırıyoruz. Türkiye genelinde şu anda 300 bini aşmış vaziyette" diye konuştu.

Siyasi liderlere çağrı yapan Erdoğan, "Benim şöyle bir özellikle istirhamım var. O da tüm başta siyasi liderler olmak üzere bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum" dedi.

Aşı programına değinen Erdoğan, "Tabi burada Bilim Kurulu'nun belirlediği bir takvim, bir süreç var. Bu sürece göre yaş gruplarına varıncaya kadar, bunlar da bu sürecin içerisinde. Şu anda ilk etapta malum gelen aşı miktarı belli ve ardından yaklaşık 25-30 milyon doz gelecek. Böylece süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi de Sağlık Bakanlığımız belirlemiş vaziyette. Ve bu süreç dün itibarıyla başladı ve yoğun bir şekilde devam ediyor, devam edecek" ifadelerini kullandı.

Salgın sürecinde ölenlere rahmet dileyen Erdoğan, "Ben öncelikle bu süreçte ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hasta olarak yatanlara Rabbimden şifalar diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum ve bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.