Erdoğan: Kiraya yeni düzenleme getiriyoruz

Erdoğan: Kiraya yeni düzenleme getiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayata geçirdiğimiz tedbirlerle salgının hızını kestik" dedi. Vaka ve ağır hasta sayısının hedefin altına düşmesiyle kısıtlamaların peyderpey kaldırılacağını söyleyen Erdoğan, kiralarla ilgili bir düzenlemeye gideceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Esnaf için kiralarda düzenlemeye gidileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından düzenlemenin açıklanacağını duyurdu.

'UMUT ARTIYOR'

Erdoğan yaptığı konuşmada korona salgını ile ilgili olarak, "İnşallah vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflediğimiz seviyelerin altına düşmesiyle sınırlamaları peyderpey kaldırmaya başlayacağız. Salgının dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan taviz veriyoruz. Milletimizin hiçbir ferdini salgın döneminde yalnız bırakmadık. Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız" dedi.

Aşı çalışmalarında gelinen aşamada çok daha umutlu olduklarını belirten Erdoğan, "Yerli aşımızın devreye gireceği tarihe kadar ihtiyacımız olan aşıların bağlantılarını büyük ölçüde tamamladık. Salgının dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde ne sağlık hizmetlerimizden ne de yatırımlarımızdan taviz veriyoruz. Ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz. Kurak bir yıl geçiriyoruz. Yağış oranlarının neredeyse yarı yarıya azaldığı şu dönemde hep birlikte su tasarrufuna önem vermemiz gerekiyor. Elimizdeki imkanları küçük tedbirlerle destekleyerek, barajlarımız yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.