Erdoğan ile bir araya gelen Biden: Bundan önceki görüşmeler ısınma turlarıydı, şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz

Erdoğan ile bir araya gelen Biden: Bundan önceki görüşmeler ısınma turlarıydı, şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan, Biden ile görüşmesi öncesi yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"ABD ile stratejik mekanizma kapsamında sıranın devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Görüşmeyi bunun ilk adımı olarak görüyorum. ABD Başkanı Biden ile bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi. Ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz"

ABD Başkanı Biden ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç ile ilgili yürüttüğü diplomasi ve gösterdiği liderlik için teşekkür etti ve "Önümüzdeki beş yıl içinde sizinle görüşmek için sabırsızlanıyorum" şeklinde konuştu.

1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından iki liderden açıklama yapılması bekleniyor.

Biden, Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakması için yoğun mesai harcamıştı. Erdoğan'ın pazar akşamı İsveç'in katılım protokollerinin TBMM'den geçmesini destekleme kararı almasının ardından Biden, "karardan memnun olduğunu" söylemişti. Biden'ın pazar günkü "Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığı geliştirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile birlikte çalışmaya hazırım" ifadeleri, Ankara'nın F-16 satın alma talebinin karşılanacağı şeklinde yorumlandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.