Erdoğan ile Biden F-16'yı görüştü

Erdoğan ile Biden F-16'yı görüştü

G20 Zirvesi’nin ardından basına konuşan Erdoğan, Biden ile F-16'ları konuştuklarını belirterek, “F-16 konusunu İsveç'e bağlamaları doğru değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin sona ermesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı hatırlatan Erdoğan, anlaşma sayesinde 33 bin ton tahılın piyasaya ulaştığını belirtti. Rusya'nın dışlandığı bir çözümün gerçekçi olmadığını ekleyen Erdoğan, G20 Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile ayaküstü görüştüklerini dile getirerek, F-16 alımının İsveç'in NATO'ya kabul edilmesi şartına bağlı olmasını eleştirdi.

Erdoğan, "Sayın Biden ile F-16 konusunu görüştük. Ama maalesef dostlar İsveç de İsveç diyor. Bu şekilde yaklaşım bizi üzmektedir. Benim bu konuda bir yanıtım var. Siz ‘Kongre’ diyorsunuz benim de meclisim var. Meclis onaylamadıkça İsveç NATO'ya katılamaz. Ben meclise bağlıyım. F-16 konusunu İsveç'e bağlamaları doğru değil."

'TÜRKİYE’Yİ OYALIYORLAR'

Soru cevap bölümünde ise seçimin ardından yeniden gündeme gelen Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere de değinen Erdoğan, "AB ülkeleri bizi 50 yıl oyalamıştır. Hala da oylamaya devam ediyor. Sonuç olarak Türkiye olarak biz yolumuza devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.