Erdoğan, İklim Zirvesi'nde konuştu: Millet Bahçeleri ile yeşil alanları hızla artırıyoruz

Erdoğan, İklim Zirvesi'nde konuştu: Millet Bahçeleri ile yeşil alanları hızla artırıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İklim Zirvesi'nde "HES kurulu gücünde Avrupa'da 2'nci, dünyada 9.'ncu sıradayız. Millet bahçeleri projemizle yeşil alanlarımızı hızla arttırıyoruz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Beyaz Saray'da ev sahipliğini yaptığı 40 dünya liderinin katılımıyla gerçekleşen sanal İklim Zirvesi başladı. Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkelerin eşit konuma sahip olmamasından yakındı, hidroelektrik santraller (HES) ve Millet Bahçesi projelerinden bahsetti.

"İklim değişikliğiyle mücadele bağlamında yapılacak çalışmaların büyük yatırımlar gerektirdiğinin elbette farkındayız" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

'ORMAN VARLIĞIMIZI 23 MİLYON HEKTARA ÇIKARDIK'

Son 18 yılda orman varlığımızı 20,8 milyon hektardan 23 milyon hektara çıkardık.

İklim değişikliği tüm insanlığı etkiliyor. İklim değişikliğinin zararlarını azaltmak için yoğun çaba harcıyoruz. Ulusal İklim Değişikliği Strateji ve Eylem Planı'nı 2030 ve 2050 hedefleri doğrultusunda güncelliyoruz. Katkı beyanımıza göre 2012-2030 yılları arasında 1 milyar 920 milyon ton sera gazı emisyonu engellenecektir.

Türkiye bugün yenilenebilir enerjide bölgesinde lider ülke konumundadır. Hidroelektrik santrali kurulu gücünde Avrupa'da 2'nci, dünyada 9.'ncu sıradayız. Millet Bahçeleri projemizle yeşil alanlarımızı hızla arttırıyoruz. Açık denizlerde koruma alanları ilan edilme meselesini de gündemimize almak gerektiğine inanıyorum.

Covid-19 salgını sonrası yeşil dönüşüm konusunda da gerekli adımları atıyoruz.  Bu konuda Başkan Biden'ın çabalarını takdirle karşılıyoruz. İklim değişikliğinde ülkeler maalesef eşit konuma sahip değildir. 2030'a giden süreçte adil bir çerçeve sağlanması zaruridir. Sera gazı emisyonlarında tarihsel sorumluluğu neredeyse bulunmayan Türkiye, küresel iklim rejiminde adil bir konumda değerlendirilmelidir.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.