Erdoğan: Dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz

Erdoğan: Dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde yaptığı konuşmada "Dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapmayı sürdürdüğünü belirterek, "8 milyar doları aşkın insani yardımla milli gelire oranla dünyada ilk sıradayız. Gayrisafi milli gelirimizin yaklaşık yüzde 1’ini insani yardımlara ayırarak dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'Üstlendiğimiz sorumluluk Türkiye ile teşkilat arasındaki ilişkilerin ne kadar geliştiğini göstermiştir. İmkanlarla beraber sorunların da küreselleştiği bir çağda yaşıyoruz. İklim değişikliği, salgın, ırkçılık, düzensiz göç gibi nice imtihanlarla karşı karşıyayız. Bu sınavların üstesinden iş birliğiyle gelebiliriz. Bu dönemde daha çok birlik olunması gerekirken, maalesef bazı ülkeler duvarlarını yükseltmeyi, içe kapanmayı tercih etmiştir. Bunlar oldukça mazlumların sesleri daha da duyulmaz hale gelmiştir.

Küresel salgın sürecinde maalesef uluslararası kuruluşlar ve gelişmiş ülkeler iyi bir imtihan veremediler. Biz ise Türkiye olarak 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa yardım sağladık. Kendi imkanlarımızla geliştirdiğimiz TURKOVAC aşısını ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunduk.

4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yapmayı sürdürüyoruz. Yaptığımız 8 milyar doları aşkın insani yardımla milli gelire oranla dünyada ilk sıradayız. Gayrisafi milli gelirimizin yaklaşık yüzde 1’ini insani yardımlara ayırarak dünyanın en cömert ülkesi unvanını taşımanın gururunu yaşıyoruz.

Küresel sistemin reform ihtiyacını vurgularken bir yandan daha adil, kapsayıcı ve etkin bir düzenin tesisi için çalışıyoruz. Bölgemizde ve ötesinde barış, güvenlik, istikrar ve refahın hakim kılınması her türlü çabayı sergiliyoruz." 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.