Erdoğan: Dem Parti'nin tek misyonu, Türkiye'nin aleyhine olan ne varsa ona destek vermek

Erdoğan: Dem Parti'nin tek misyonu, Türkiye'nin aleyhine olan ne varsa ona destek vermek

Ak Parti Mitingi için Van'a gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada CHP ve Dem Parti'ye yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Partinin Van Beşyol Meydanı'ndaki mitingine katıldı. Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmasına, dün Şemdinli'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Eryiğit'in ailesi ve AK Parti teşkilatına başsağlığı ve sabır dileyerek başladı.

Son asrın her döneminde "demokrasi gelişmesin, kalkınma gerçekleşmesin, kendi ayakları üzerinde durulmasın" denilerek başa musallat edilen musibetlerin önlerine çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, "Musibet, kimi zaman darbeler kimi zaman cuntalar kimi zaman siyasi ve ekonomik krizler kimi zaman sosyal gerilimler kimi zaman terör eylemleri olarak karşımıza çıktı. Kirli iç ve dış pazarlıklar hep bunlara eşlik etti." diye konuştu.

Erdoğan, millete verdikleri her sözün, ortaya koydukları her vizyon ve programın gerisinde ülkeye kazandırdıkları eser ve hizmetlerin bulunduğuna dikkati çekerek, her bir şehrin, vizyonun bu eser ve hizmetlerden payına düşeni aldığını anlattı.

aa-20240315-33998902-33998901-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-erdogan-vanda.jpg

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

- Bir yandan tarihi demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla asırlık eksikliklerini tamamlayan, 2023 hedefleriyle egemenliğini güçlendiren, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla zirveye gözünü diken bir Türkiye var. Diğer tarafta ise ülkemizi kendi güvenlik ve refah düzenlerine hizmetle mükellef gören emperyalistlerin ısrarla dayattıkları istikrarsızlık girdabı var.

- Artık maskelerin inme vakti gelmiştir. Karşımızdaki muhalefetin hiçbiri kendisi değildir. 'CHP' dediğiniz CHP değildir, bu tabela altında toplananlar, bilhassa da şu anda bir titan zincirinin halkaları, rantiye çarkının dişlileri haline gelmişlerdir. Herkes kendi ihtirasının peşindedir.

- DEM dediğiniz partide kimin iradesi kimin elinde belli değil. Bu yapının gerçek anlamda bir siyasi faaliyetini, ülkenin ve milletin hayatını değiştirecek bir programını, projesini, gayretini gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü bu yapının tek misyonu, Türkiye'nin aleyhine olan ne varsa ona destek vermektir.

aa-20240315-33999354-33999346-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-erdogan-vanda-001.jpg

- Acısı hala yüreklerimizi yakan 2011 depremiyle yıkılan Van'daki yerleşim yerlerimizi yeni baştan inşa ettik. Erciş nasıl? Peki, Edremit nasıl? Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 13 bin 820 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik.

- Van'daki 10 millet bahçesi projemizden 6'sını tamamladık, üçünün yapımına devam ediyoruz. Biri de proje safhasındadır. Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı'nı hazırladık ve hayata geçirmeye başladık. Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız Van'ın bölünmüş yol uzunluğunu, 597 kilometreye çıkardık."

- Van-Tatvan yolu üzerindeki 2 bin 306 metre uzunluğundaki Kuskunkıran 1 Tüp Tüneli'ni çift yönlü olarak trafiğe açtık. Bunun devamı olan 4 bin 18 metre uzunluğundaki ikinci tüp tünelin proje çalışmalarına devam ediyoruz.

- İçinde 3 bin 150 metre uzunluğunda çift tüplü Güzel Dere Tüneli'nin de bulunduğu Van Hakkari Yüksekova Ayrımı yolunu, Van çevre yolunun Özalp Kavşağı ile Erciş Kavşağı arasını Doğu Beyazıt- Çaldıran yolunu Erciş şehir geçişini inşallah bu yıl tamamlıyoruz. Ayrıca, VAn çevre yolunun kalan kısmını Erciş Muradiye Çaldıran yolunu Van Özalp Kapıköy yolunu, Edremit Gevaş ayrımı yolunu, Adilcevaz Erciş yolunu, Van Muradiye ayrımı yolunu önümüzdeki yıl. Erciş Patnos yolunu bir sonraki yıl bitirmeyi hedefliyoruz.

- Şehrimize kazandırmakta kararlı olduğumuz bir diğer önemli eser de Bahçesaray Tüneli'dir. Demir yollarında Van il sınırlarındaki mevcut hatları komple yeniledik.

- İstihdamı desteklemek için Vanlı işverenlerimize 3 milyar lira prim teşviki verdik.

- Bu yıl içerisinde Saray'a, 2025 yılında Başkale'ye doğal gaz arzını sağlamayı planlıyoruz.

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas ile vatandaşları selamladı. Mitinge, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de katıldı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.