Erdoğan: Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödenecek

Erdoğan: Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıkladı: Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Çalışan emekliler kapsam dışı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi.

Yaklaşık 3 saat 50 dakika süren toplantının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan toplantıda alınan kararlara ilişkin açıklamalar yaptı. 

ZAM İÇİN YILBAŞINI İŞARET ETTİ 

Erdoğan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu: "Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz." 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

AKILCI POLİTİKALARA DAYALI BİR YOL İZLİYORUZ: Orta Vadeli Programı eylülün ilk haftasında milletin ve iş dünyasının takdirine sunduk. 2053 vizyonumuzun önemli bir parçası olan 12. Kalkınma Planımızın hazırlıklarını önemli ölçüde tamamladık. Gelecek 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planın detaylarını önümüzdeki haftalarda kamuoyumuzla paylaşacağız.

Küresel ekonominin geleceğiyle ilgili tahminlerin giderek kötümserleştiği bir dönemde Türkiye bir kez daha kendini farklı bir güzergaha taşımayı başarmıştır. Yaşadığımız enflasyon, daha doğrusu rasyonel olgularla bağlarını tamamen koparmış hayat pahalılığı sıkıntısını çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz.

FİYATLAMA DAVRANIŞLARI HİSTERİ HALİNE GELDİ: Bu meselenin üstesinden gelmenin hukuki ve idari tedbirler yanında asıl milletçe ve bireyler olarak topyekün ortaya koyacağımız ahlak, erdem, hak ve hakkaniyet esaslı bir duruştan geçtiği açıktır. Son birkaç yıldır adeta bir histeri halinde süren fiyatlama davranışlarının sonuna gelindiğine inanıyoruz. Ülkemizi kronik baş ağrısı olan faiz, kur, enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini bir kez daha boşa çıkarmakta kararlıyız.

AĞIR PARA CEZALARI: Konut sektöründe haksız fiyat yükselten firmalar bunun bedelini ağır para cezasıyla ödeyecek.

Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı reklam yapan firmalar ile, etiketi ile kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyet ile duruyoruz.

Zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, yapacakları indirimlerle, enflasyonla mücadelemize destek vermeye davet ediyorum.

HAFIZAMIZA KAYDEDİLMİŞTİR: (Türkiye'ye ait SİHA'nın düşürülmesi) Hiç şüphe yok ki bu olay milli hafızamıza kaydedilmiştir ve vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır.

FİLİSTİN DEVLETİ KURULMADAN HUZUR GELMEZ: Ortadoğu'daki sorunların derinleşmesinde uluslararası toplumun Filistinlilere verdiği sözleri tutmamasının ciddi payı var.

1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti kurulmadan, bölgeye huzur gelmeyeceğine inanıyoruz.

ARABULUCULUĞA HAZIRIZ: Biz ne İsrail ne Filistin topraklarında tek bir masumun dahi burnun kanamasına razı olmadığımızı hep söyledik.

Türkiye olarak, tarafların talep etmesi halinde esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

İsrail - Filistin barışı için yoğun diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz.

Savaşın da bir adabı, ahlakı vardır. Taraflar buna riayet etmekle mükelleftir. Hep ifade ettiğimiz gibi, adil bir barışın kaybedeni olmaz

Gazze'nin hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, masum çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez.

İSRAİL'E ÇAĞRI: İsrail'den Filistin topraklarına yönelik bombardımanlarını, Filistinlilerden de İsrail'deki sivil yerleşimlere yönelik tacizlerini durdurmalarını istiyoruz.

Gazze halkının ihtiyaç duyacağı insani yardım malzemelerinin tedariki konusunda hazırlığımızı yapıyoruz. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.