Erdoğan: Buna afet demeyeceğim çünkü değil

Erdoğan: Buna afet demeyeceğim çünkü değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ranta yönelik kaçak yapılar yüzünden bu sıkıntı yaşandı. Kentsel dönüşüm tezine sahip çıkmamız lazım.

Kartal’da yaralananları hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Buna afet demeyeceğim çünkü bu afet değil” dedi. Erdoğan 3 kata izin verildiği halde 8 kat bina yapılmış olmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıları ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Yaralıların durumlarının iyi olduğunu gördüm. Bütün bu olaylardan ders çıkarmamız lazım. Özellikle buralarda yerel yönetimlerin üzerinde çok büyük sorumluluklar var. Yerel seçime gidiyoruz. Ranta yönelik kaçak yapılar yüzünden bu sıkıntı yaşandı. Kentsel dönüşüm tezine sahip çıkmamız lazım. Çöken binayla ilgili savcılığımız çalışmalarına başladı. Bilirkişi heyetlerinin vereceği raporlar bekleniyor. O bölge incelemeye alındı, binaların durumuna bakıyoruz” dedi.

‘NASİHATTE BULUNUYORLAR’

Erdoğan daha sonra binada ölen Alemdar ailesinin 9 üyesinin cenazesine katıldı. Namaz sonrası kısa bir açıklama yapan Erdoğan, “Aslında şu anda musallada bize nasihatte bulunuyorlar. Buradan bizim de nasibimizi almamız lazım. Adımlarımızı da buna göre atmamız lazım. Temenni ediyorum ki biz buradan vaaz-u nasihati alıp, geleceğimizi de buna göre inşallah tayin ederiz, belirleriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.