"Erdoğan bir inat uğruna milleti yoksulluğun derinlerine indirdi"

"Erdoğan bir inat uğruna milleti yoksulluğun derinlerine indirdi"

"Dolar kuru artarsa A'dan Z'ye her şeye zam gelir" diyen DEVA Partisi Başkanı Babacan, "Erdoğan bir inat uğruna tüm milletimizi yoksulluğun daha da derinlerine indirdi. Bu ülkenin haysiyetli insanları Sayın Erdoğan'ın kobayı değil" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul'da partisinin Arnavutköy ilçe kongresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak'ın 2015'ten sonra döviz kurlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları izleten Babacan'ın konuşması özetle şöyle:

"A'dan Z'ye her şeye zam geliyor" 

"Dolar kuru artarsa A'dan Z'ye her şeye zam gelir. Sayın Erdoğan bu yanlış kararlarıyla gelecek ayların enflasyonunu artırdı. Kur arttığında fiyatlar yerinde durmuyor. A'dan Z'ye her şeye zam geliyor. Erdoğan bir inat uğruna tüm milletimizi yoksulluğun daha da derinlerine indirdi. Daha evvel de söylemiştim; koskoca Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Erdoğan'ın yıllardır dayattığı yanlış tezinin bir deney laboratuvarı oldu. Kusura bakmayın, bu ülkenin haysiyetli insanları Sayın Erdoğan'ın kobayı değil.

"Dolar arttığı zaman, tam da o yüzden fakirleşiyoruz. Türkiye, sayelerinde, maaşını dolarla alanlar için cennet oldu. Maaşını dolarla alanlar için neredeyse bedava ülke oldu Türkiye. Ama vatandaş mahvoldu."

"Gizli kapaklı yollardan rezervleri sattılar"

"31 Mart 2019 yerel seçiminden üç ay önce arka kapıdan tam 130 milyar doları cayır cayır satmaya başlıyorlar. 'Yerel seçimlerde başarılı olabilir miyiz' diye gizli kapaklı yollardan rezervleri satarak, piyasaya döviz sürerek kuru düşük göstermeye çalışıyorlar. Siz yerel seçim uğruna bu ülkenin alın teriyle, bilek gücüyle biriken milyarlarca doları hiç ederseniz yerel seçimlerdeki sonuçları da görürsünüz."

"Lügatimizde rövanş almak yok"

"Dindar vatandaşlarımızın kazanılmış haklarından bir adım dahi geri atılmayacak. Kürt vatandaşlarımızın kazanılmış haklarından bir adım dahi geri atılmayacak. Ama daha önemlisi, gasp edilmiş tüm hakları iade edeceğiz. İnançlı, inançsız; Sünni, Alevi; Türk, Kürt; zengin, fakir; kadın, erkek, genç, yaşlı, bu ülkedeki insanı bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşı yapana dek çalışacağız. Ülkemizi, merkezinde insan olan; kapsayıcı, çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü demokrasiye ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız.

"Ülkemizi, üste çıkanın altta kalanı ezdiği, nöbetleşe zorbalık dönemlerinden kurtaracağız. Rövanşizme de devri sabık gayretlerine de de asla geçit vermeyeceğiz. Bizim lügatimizde rövanş almak, devri sabık oluşturmak diye bir şey yok."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.