Erdoğan: Bazıları 2023 hedeflerimizi sıradan sanmaya devam ediyor

Erdoğan: Bazıları 2023 hedeflerimizi sıradan sanmaya devam ediyor

Cumhur İttifakı olarak geleceğe daha özgüvenli yürüdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bazıları hâlâ 2023 hedeflerimizi sıradan bir orta-uzun vadeli kalkınma programı sanmaya devam ediyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Zaferi’nin 100. Yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. "Milli iradenin gücü önünde ne vesayetin ne sosyal mühendislik hesaplarının ne terör örgütlerinin ne darbelerin duramayacağı gerçeğini cümle aleme gösterdik" diyen Erdoğan, 2023 hedeflerinin 'küresel senaryolara da başkaldırı' olduğunu söyledi.

'CUMHURİYET TARİHİNİN EN CESUR MAKAS DEĞİŞİKLİĞİ'

Erdoğan, "Bazıları hala 2023 hedeflerimizi sıradan bir orta-uzun vadeli kalkınma programı sanmaya devam ediyor. Halbuki biz bu iradeyi ortaya koyarak cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

NAZIM HİKMET'İN KUVAYİ MİLLİYE DESTANI'NDAN BÖLÜM OKUDU

“Sakarya zaferi tıpkı Malazgirt gibi tıpkı bir tarafta Viyana kapılarını diğer tarafta Kızıldeniz’i kucaklayan şanlı tarihimizin önemli yapraklarından biridir. Gazi Mustafa Kemal’in bir çeşit kıyamet savaşı olarak isimlendirdiği bu büyük zaferi Nazım Hikmet şöyle tasvir ediyor” diyen Erdoğan, ‘Kuvâyi Milliye Destanı - Altıncı Bap’tan bir bölüm okudu. Erdoğan, “Milli mücadelemizin adeta son kalesi olan Polatlı Haymana hattında kazanılan bu zaferin hikayesini nesilden nesile aktararak İstikbal Harbimizi ne büyük fedakârlıklarla kazandırdığımız unutturmamalıyız” diye konuştu.

'CUMHURİYETİN İLK HEYACANI YERİNİ TAKLİTÇİ ZİHNİYETLERE BIRAKTI'

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti yaşadığımız onca badirelere uğradığımız onca saldırılara rağmen 100. yılın eşiğine kadar gelmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki büyük kalkınma heyecanı daha sonra yerini taklitçi ve teslimiyetçi bir zihniyete bırakmıştır. Çok partili siyasi hayata geçişle birlikte vesayetin  sinsi oyunlarına ve darbelerin yol açtığı hasarlara rağmen milletimiz demokrasi ve kalkınma istikametinde ısrarcı bir tutum ortaya koymuştur. Geçtiğimiz dönemde ülkemizin nisbi bir istikrar ve güven ikliminde ne büyük başarılara imza atabileceğini hep birlikte ispat ettik. Milli iradenin gücünün önünde ne vesayetin ne terör örgütlerin ne darbelerin duramayacağı gerçeğini cümle aleme gösterdik."

Erdoğan konuşmasını şu cümlelerle bağladı: "Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e endekslendiğimiz hedeflerimiz aslında tıpkı milli mücadelemizin kendisi gibi küresel senaryolara karşı bir başkaldırıydı. Türkiye'nin kendi verdikleri rollerin dışına çıkmasını istemeyenlere alın terimizle ve yeri geldiğinde kanımızla istikbaline sahip  çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik. Bazıları hala 2023 hedeflerimizi sıradan bir orta-uzun vadeli kalkınma programı sanmaya devam ediyor. Halbuki biz bu iradeyi ortaya koyarak cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum