Erdoğan: Barzaniler farklı duruşlarını her geçen gün ispat ediyorlar

Erdoğan: Barzaniler farklı duruşlarını her geçen gün ispat ediyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Barzaniler farklı duruşlarını her geçen gün ispat ediyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde, uçakta bulunan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, “Irak’tan gelecek gaz, Irak’ın kuzeyinden mi olacak? Nêçirvan Barzani ile görüştünüz geçenlerde. Merkezi yönetim değil herhalde, Kuzey Irak değil mi?” sorusu üzerine, şunları söyledi: “Nêçirvan Barzani, Irak’ın kuzeyinde de olsa biz onunla Irak’ın merkezini de konuşabiliriz ve konuştuk. Nêçirvan Barzani’yle olan dostluğumuz bizim çok çok farklıdır ve aramızdaki hukuk ileri derecededir. O da bu konuda elinden geleni yapacağını, döner dönmez merkezi yönetimle olsun, ilgililerle olsun konuyu görüşeceğini söyledi.”

‘FARKLI DURUŞLARINI İSPAT EDİYORLAR’

Erdoğan, “Sınır ötesi terör operasyonlarda bir süredir Süleymaniye’ye ve Erbil’in güneyine kadar iniliyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bu operasyonlara destek verirken, HDP destek vermiyor. Tam tersi kınama mesajı yayınlıyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?” sorusu üzerine de, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda özellikle Irak’ta ve Irak’ın kuzeyinde Barzanilerin duruşu çok çok farklı. Ve bu duruşu Türkiye ile çok daha ortak, çok daha dayanışma içerisinde yürütüyorlar. PKK ‘terör örgütü’ne karşı da farklı bir duruşları var ve bu farklı duruşlarını da her geçen gün ispat ediyorlar. Bu gelişte yaptığımız görüşmelerde de ben kendisinde bunu özellikle gördüm ve anlaşılan o ki cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte Irak’ta yeni bir süreç başlayacaktır.”

ERDOĞAN-BARZANİ GÖRÜŞMÜŞTÜ

Türkiye'nin Şengal, Mahmur ile Kuzey ve Doğu Suriye’nin Dêrik ve Şehba kentlerine yönelik eş zamanlı hava saldırılarının ardından Erdoğan, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum