Erdoğan: Afganistan'daki saldırıda ölü sayısı 170'i buldu

Erdoğan: Afganistan'daki saldırıda ölü sayısı 170'i buldu

Erdoğan: Afganistan'daki saldırıda ölü sayısı 170'i buldu

Bosna-Hersek'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komşiç ve konsey üyeleriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından Erdoğan, Komşiç ve konsey üyeleri basın toplantısı düzenledi.

“Burada kendimizi evimizde hissediyoruz” diyen Erdoğan, “Misafirperverlikleri için Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı ile değerli üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Komşiç ve konsey üyeleriyle iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini ele aldıklarını aktardı.

Bölgesel konular ve Taliban örgütünün yönetimi ele geçirdiği Afganistan'daki gelişmeleri de değerlendirdiklerini dile getiren Erdoğan, başkent Kabil'de dün yaşanan bombalı saldırıda ölü sayısının 170'e yükseldiğini söyledi.

Erdoğan, “Az önce aldığım bilgilerle Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu. Tüm bunlar bir şeyi gösteriyor. Demek ki dünyada en güçlüyüm diyen ülkeler girdikleri yerden çıkarken çok daha hassas, dikkatli çıkmaları gerekirken, bu çıkışlar öyle söylendiği gibi olmadı. Ve maalesef terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etmek suretiyle buradan ayrılmak bedeli ağır neticeler doğurmaktadır. Örneğin DEAŞ güçleniyor. DEAŞ'a karşı verdiğiniz bir mücadele var mı, yok. Ama DEAŞ'a karşı en güçlü mücadeleyi Türkiye olarak biz verdik ve veriyoruz. Lafla olmuyor bu işler” dedi.

Taliban'ın Afganistan'daki icraatlarının bundan sonraki süreçte önemli olacağını ifade eden Erdoğan, "Şu anda işte Taliban diyorlar. Ama Taliban şu anda eski Taliban değil. Mesele ne dediği değil ne yaptığıdır. Şu anda da Taliban'ın Afganistan'da bundan sonraki süreçte ne yapacağı çok büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

Türkiye'de az sayıda kişinin Afganistan'da kaldığını aktaran Erdoğan şunları söyledi:

"Türkiye olarak şu an itibarıyla sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda teknik elemanlar olarak az sayıda elemanımız orada. Bunun dışında Afganistan'dan tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz. Temennimiz odur ki barışın geleceğine her türlü desteği vereceğiz. 20 yıldır altyapısıyla üstyapısıyla Afganistan'da çok büyük emeklerimiz oldu ve bunlar şu ana kadar da devam etti. Bundan sonraki süreçte gelişmeler bunların belirleyicisi olacaktır." 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.