Erdoğan: "2023'te otoyol ve köprülere yeni zam yok"

Erdoğan: "2023'te otoyol ve köprülere yeni zam yok"

Cumhurbaşkanının Beştepe'deki basın toplantısında iki yeni açıklama vardı. Erdoğan, seçim yılında otoyol ve köprü hizmetlerine yeni zam yapılmayacağını açıkladı ve Brezilya'daki Kongre baskınının demokraside yeri olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısındaki uzun sunuşunda iki güncel ve somut konuya değindi.

"Seçimlere kadar otoyol ve köprülere zam yok"

Erdoğan  seçim yılı olan 2023'te "Otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyece[ğini]" açıkladı. Ancak  gerçekte, Erdoğan en geç Haziran 2023'te gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettiği takdirde, seçimler sonrasında köprü ve otoyol hizmetlerinin fiyatlandırılması konusundaki vaatlerinin bir karşılığı olmayacak. Erdoğan'ın kazanması halinde de mevcut kabine ortadan kalkmış olacağı için Erdoğan'ın verdiği sözün hukuksal ya da siyasal bir dayanağı kalmayacak. 

"Sayın Lula'ya yönelik şiddet hadiseleri..."

Cumhurbaşkanı ikinci olarak "Brezilya'da yapılan seçimlerde meşru olarak devlet başkanlığı görevini üstlenen Sayın Lula'ya yönelik şiddet hadiselerini kınıyoruz. Ulusal Meclis'in, Devlet Başkanlığı Sarayı'nın ve Yüksek Mahkeme binasının basılmasına kadar varan bu eylemlerin demokraside yeri olmadığına inanıyoruz" dedi. 

Aynı saatlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Bolsonarocular'ın eylemlerini kınadı ve Lula'ya destek verdi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum