Erdoğan: 1 ay boyunca konutlardan doğal gaz ücreti almayacağız

Erdoğan: 1 ay boyunca konutlardan doğal gaz ücreti almayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 ay süreyle konutların doğal gaz tüketiminde ücret alınmayacağını açıkladı.

Karadeniz'den çıkarılan doğal gazın Filyos'ta devreye alınması törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız" dedi.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin iki bayramını kutlamak üzere bir aradayız. Birisi inşallah yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı'dır. İkinci bayramımız ülkemizin enerji bağımsızlığı yolunda tarihi bir adım olan Karadeniz gazının devreye alınmasıdır.  Bu projenin ilk adımını 2020 Ağustos'unda Filyos'un 175 kilometre açığındaki Sakarya gaz sahasında, Fatih gemimizin vurduğu sondajla atmıştık" ifadelerini kullandı.

"Sahada 320 milyar metreküplük rezerv olduğunu gördük. İlave sondajlarla bu rakam 405 milyar metreküpe yükseldi. Fatih sondaj gemimize Kanuni gemisinin de katılımıyla 540 milyar metreküpe çıktı. Yavuz gemimizin de sondaj filomuza katılmasının ardından uluslararası bir şirkete yaptırdığımı üç boyutlu modellemelerle Sakarya sahamızdaki gaz miktarı 652 milyar metreküp olarak tescillendi" diyen Erdoğan, Çayçuma-1 kuyusunda 58 milyar metreküp rezerv keşfi yapıldığını, Karadeniz'de doğal gaz rezervinin 710 milyar metreküpe ulaştığını söyledi.

Erdoğan, "Keşiften sadece 32 ay sonra bugün Karadeniz gazımızın devreye alınma töreniyle bu uzun ve meşakkatli yolculuğun en mutlu anına geldik. Sakarya sahasından ilk etapta günde 10 milyon metreküp, açacağımız yeni kuyularla birlikte ilerleyen süreçte günde 40 milyon metreküp Allah'ın izniyle gaz çıkartacağız. Tam kapasiteye çıktığımızda ülkemizin yıllık ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unu buradan karşılayabileceğiz. Sadece ülkemizin doğalgazdaki dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltmakla kalmıyor, yanı zamanda Filyos ve Zonguldak bölgesini önemli bir enerji, teknoloji, lojistik üssü haline getiriyoruz" dedi.

"Bugün 85 milyonu sevindirirken milletimize gerçekten büyük gurur yaşatırken, elbette bazılarını da üzüyoruz" diyen Erdoğan, "Siyasi ikballerini insanımızın sıkıntılarına bağlayanları üzüyoruz. Türkiye'nin başarılarından rahatsız olanları üzüyoruz. Ülkemizin kalkınmasını, güçlenmesini istemeyenlerini, Kandil'deki terör baronlarını, Pensilvanya'daki hainleri üzüyoruz. Her seçim öncesinde gaz buluyorlar iftirası atan karakter fukaralarını üzüyoruz. Ortada gaz maz yok diye dolanan o kifayetsiz muhterisleri üzüyoruz. Milletimizin sevinci, gururu, heyecanı ve zaferleri karşısında kâbus gören mankurtları üzüyoruz. Tabii bir de daha ilk günden itibaren bize yapamazsınız diyen hayırlı her işe çamur atan Bay Bay Kemal ve masa arkadaşlarını üzüyoruz. İnşallah bundan sonra yeni açılışlar, yeni eserler, devreye aldığımız projelerle bu kaybedenler kulübünü üzmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Eski Enerji Bakanı Berat Albayrak ve görevdeki Bakan Fatih Dönmez'e de teşekkür eden Erdoğan, "Bu projenin sismik aramasından sondajına, kuyularının açılmasından borularının döşenmesine tüm aşamalarında önceki dönem Enerji Bakanı Berat Bey'i, daha sonra Fatih Bey'i, bütün bunların yanında TPAO'nun tüm yönetim kurulu başkan ve ekibine şahsım, milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. BOTAŞ'a, yüklenici firmalarımıza, mühendislerimize, işçilerimize velhasıl herkese milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

'LONDRA'DAKİ TÜCCARLARA ESRAR, EROİN Mİ SAATIN?'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışından 300 milyar dolar yatırım getireceği vaadine değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Kendi doğalgazını, kendi petrolünüzü, kendi kaynaklarınızı kullanmanız elbette önemli, hayatidir. Ama insanlarımızın aklına şu soruda mutlaka gelecektir; peki ülkemizin kendi gazına sahip olması benim günlük hayatıma ne fayda sağlayacak? Bu çok haklı bir sorudur. Size tabii Bay Bay Kemalvari yalanlarla bir şeyler söyleyecek değilim. '300 milyar dolar yurt dışından getirdim' diyor. Senin sıfatın ne? Esrar, eroin bunları mı sattın Londra'nın tüccarlarına sattın? Ne yaptın da 300 milyar doları getiriyorsun?"

'DOĞAL GAZDA YÜZDE 75 İNDİRİM UYGULADIK'

"İnsanımızı hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında asla yalnız bırakmadım. Geçen sene küresel salgın ve kriz nedeniyle artan enerji fiyatlarının etkilerini hafifletmek için doğal gazda yüzde 75 indirim uyguladık. Her 100 liralık doğalgaz faturasını 75 lirasını devlet olarak biz üstlendik."

'1 YIL BOYUNCA MUTFAK VE ISINMA İÇİN KULLANILAN GAZ ÜCRETSİZ OLACAK'

"Türkiye'nin imkanlarını, milletimizin her ferdinin hayatına yansıyacak şekilde kullanma sözünü de unutmuyoruz. Bugün bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğal gaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum.

Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecektir. Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde tecelli edecektir. Aylık mutfak, sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğalgazınız hayırlı olsun.

Şimdi de ikinci müjdemizi açıklıyorum: 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Yani ısınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını 1 yıl süreyle ücretsiz yapıyoruz. Allah'ın izniyle yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pek çok müjdeyle çıkacağız."

'2 BİN MADENCİ ALACAĞIZ'

"Bu seçimlerde tercihimizi çocuklarımızın geleceğini düşünerek, Türkiye'nin diz çökmesini bekleyenleri Allah'ın izniyle hüsrana uğratacağız. İşte eser ve hizmetler, işte vizyonlar, işte sandık, hepsi de kantarınızda. Bu arada madencilerimizle ilgili 1000 kişilik eleman alımı demiştik. Bunu 2 binle perçinliyoruz. İnşallah 2 bin madencimizi de Allah'ın izniyle iş sahibi yapacağız. Karadeniz doğal gazının ülkemize ve milletimize tekrar hayırlı olmasını temenni ediyorum. Konutlarımızda ilk 1 ay tamamen ücretsiz, 1 yıl boyunca mutfak ve su ısıtmada kullanılan doğalgazın hayırlı olmasını diliyorum." 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum