Erciş'te kazanan değişmedi: HDP

Erciş'te kazanan değişmedi: HDP

Van'ın Erciş ilçesinde itiraz sonucu yeniden sayım yapıldı. Kazanan yine HDP oldu.

AK Parti’nin itiraz sonucu oyların yeniden sayıldığı Van’ın Erciş ilçesinde kazanan yine HDP oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), 2 bin 917 oy farkla kazandığı Van’ın Erciş ilçesindeki seçim sonuçlarına AKP itiraz etmiş ve İlçe Seçim Kurulu 342 sandığın tamamının yeniden sayımına karar vermişti.

Tüm sandıkların yeniden sayımı sonucunda 35 bin 660 oy ile kazanan yine HDP oldu. Sandıklardan çıkan bu sonuca ilişkin parti binasında açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Mahmut Pala, verdikleri destek ve harcadıkları emek için tüm Erciş halkına teşekkür etti. Sandıklardan halkın iradesi çıktığını söyleye Eşbaşkan Yıldız Çetin de, “9 gündür halkın iradesini gasp ederek, tekrar sayım istediler. Biz de dedik ki, buyurun sayın. Sayım bitti. Ne yaparlarsa yapsınlar, Erciş halkının iradesine dokunamazlar. Halkımızla kazandık. Önümüzdeki bir iki gün içrisinde mazbatamızı alıp, halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.