Erbil'e saldıran grupla ilgili neler biliniyor?

Erbil'e saldıran grupla ilgili neler biliniyor?

Geçtiğimiz pazartesi günü, Erbil Havalimanı’ndaki ABD askeri üssünü hedef alan saldırıyı Seraya Evliya ed-Dem isimli grup üstlendi. Peki bu grupla ilgili neler biliniyor?

Geçtiğimiz pazartesi günü, Irak'ın Kürdistan Bölgesindeki Uluslararası Erbil Havalimanı’ndaki ABD askeri üssünü hedef alan saldırıyı Seraya Evliya ed-Dem isimli grup üstlendi.

Saldırıda, Uluslararası Koalisyon güçleriyle bağlantılı bir kişi yaşamını yitirirken, aralarında 1 ABD askeri ve 3 sivilin de olduğu 9 kişi yaralanmıştı.

Seraya Evliya ed-Dem tarafından yapılan açıklamada, Erbil’e yaklaşıp 24 füze fırlattıkları belirtildi.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan haberde, söz konusu Şii milis grupla ilgili çok az bilginin olduğu vurgulanırken, grubun geçtiğimiz Ağustos ayında kurulduğu ve daha önce ABD güçlerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi.

Grup, geçtiğimiz ayın sonunda Zikar ve Basra’da ABD güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.

Al-Hurra’da yer alan haberde, uzmanların görüşlerine yer verilirken, söz konusu grubun bölge ülkelerinden biri tarafından desteklendiğinin açık olduğu kaydedildi.

Grubun ABD güçlerinin Irak’tan çıkması için eylemlerini gerçekleştirdiği vurgulandı.

Seraya Evliya ed-Dem’den yapılan açıklamada, Uluslararası Erbil Havalimanı’nı hiçbir zaman vurmayacakları, ancak ABD, İsrail ve Türkiye güçlerini hedef alacakları belirtilmişti.

Daha önce Irak’ta ABD güçlerini hedef alan saldırılarda gözler Asaib Ehli Hak ve Ketaib Hizbullah örgütlerine çevrilirdi.

Erbil’i hedef alan saldırının ardından İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Irak’ın güvenlik ve istikrarını zedeleyecek her türlü eylemi reddettiklerini belirtmişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.