Erbil'e çalışmaya giden Şemdinlili gençten 3 aydır haber alınamıyor

Erbil'e çalışmaya giden Şemdinlili gençten 3 aydır haber alınamıyor

Erbil’de çalışan Şemdinlili gençten 3 aydır haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, ailesi 8 Kasım 2023 tarihinde iş yerinden izin alan Hakkari’nin Şemdinli ilçesi nüfusuna kayıtlı Okan Kaplan'dan (21) o günden beri haber alamıyor. 

Güvenlik kameralarında gencin en son Erbil’de kaldığı eve girdiği görülüyor. 

Rûdaw’a konuşan amca Şakir Muhammed, tüm sınır kapılarına bilgi verdiklerini, yetkililerin Okan Kaplan'ın Kürdistan Bölgesi'nden ayrılmadığını kendilerine aktardığını söyledi.

Amcasının anlattığına göre Okan 3 yıldır kendisi ile birlikte Erbil'de yaşıyordu. Yeğeni kaybolmadan önce herhangi bir yere seyahat etme planının da olmadığını sözlerine ekledi. 

Ailesi, Kürdistan Bölgesi hükümet yetkililerinden oğullarının bulunması için kendilerine yardım etmelerini istiyor. 

Şakir Muhammed, güvenlik kameralarına göre Okan'ın iş yerinden eve gittiğini, ardından yemek yeyip evden çıktığını ve bir daha dönmediğini belirtti.

Okan evin büyüğüydü. Erbil'de bir şirkette işçi olarak çalışıyordu ve Kürdistan Bölgesi'ne geldiğinden beri işini değiştirmedi. Ailesinin tek dileği oğullarının akıbetini öğrenmek. Arkadaşlarına göre Okan kimse ile fazla ilişkisi bulunmuyordu, sesiz içine kapanık bir insandı ve hayatını annesi, babası, 7’si kız 3’ü erkek 10 kardeşine adamıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.