Erbil'den Tahran'a kınama: Bombalamayın!

Erbil'den Tahran'a kınama: Bombalamayın!

Erbil ile Tahran arasında gerilim... Erbil yönetimi, İran'ın sınırlarına yaptığı top atışlarını kınadı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Dışilişkiler Bürosu, İran’ın bölgesel yönetimin sınırlarına yaptığı top atışlarını kınadı. İran’ın Erbil Başkonsolosu’nun da, istişare çağrılacağı açıklandı.

Dışilişkiler Bürosu’nun yazılı açıklamasında, İran’dan ‘Kürdistan Bölgesi’nin topraklarını ve sivil halkı bombalamaya son vermesi’ talep edildi.

“Biz iyi komşuluk ve içişlerine karışmama prensiplerine bağlıyız. Biz, İran İslam Cumhuriyet ile kendisine muhalif grupları arasında sorunların bir parçası değiliz” denilen açıklamada, “Kürdistan Bölgesi’nin sınır bölgelerinde yaşayan göçebelerin, köylülerin ve sivil halkın İran İslam Cumhuriyeti’nin top atışlarının kurbanı olmasını istemiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ‘Kürdistan Bölgesi hükümetinin, mesajını üst mercilere ulaştırmak amacıyla İran’ın Erbil Başkonsolosu’nu da çağıracağı’ ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

İran’ın hafta başında Hacı Omeran’ın sınır bölgelerine düzenlediği top atışları sonucu bir sivil ve Doğu Kürdistan Emekçiler Partisi’nin (Komele) 4 peşmergesi yaralanmıştı. Maddi hasara da yol açan bombardımandan dolayı 3 köy boşaltılmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.