Erbil'den Ankara'ya pul yanıtı

Erbil'den Ankara'ya pul yanıtı

Irak'ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Cutyar Adil, Türkiye Dışişleri Bakanlığının Papa’nın ziyaretini temsilen hazırlanan pula ilişkin açıklamasına binaen, “Tasarlanmış her hangi bir pulun basımı için henüz bir onay kararı yok” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Irak'ın Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cutyar Adil, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Papa’nın ziyaretini temsilen hazırlanan pula ilgili açıklamalarına yanıt verdi. 

Rudaw'da yer alan habere göre, pulların anayasa ve hukuka uygun bir şekilde dizayn edileceğini belirten Adil, “Sanatçılar basılmasını istedikleri birkaç pul tasarladı, ancak şu ana kadar tasarlanmış her hangi bir pulun basımı için bir onay kararı söz konusu değildir” dedi. 

Papa Franciscus Irak ve Kürdistan Bölgesi gezisi kapsamında 7 Mart’ta Erbil’e gelmişti. Kürdistan Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı tarafından Papa’nın Kürdistan ziyareti anısına 6 farklı pul örneği basılmıştı. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.