Erbil'deki ABD üssüne SİHA saldırısı: 'Gazze'dekilere yanıt olarak'

Erbil'deki ABD üssüne SİHA saldırısı: 'Gazze'dekilere yanıt olarak'

IKBY Terörle Mücadele Servisi, ABD güçlerinin konuşlandığı Harir Hava Üssü'ne silahlı insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıyı 'Irak İslami Direniş' isimli grup üstlendi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil yakınlarında, ABD ve uluslararası koalisyon güçlerinin bulunduğu Harir Hava Üssü'ne silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlendiği açıklandı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 17 Kasım Cuma günü bir açıklama yapan IKBY Terörle Mücadele Servisi, Harir Üssü'nün bir SİHA tarafından hedef alındığını belirtti. Saldırıyı "Irak İslami Direniş" isimli grup üstlendi. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, "Irak İslami Direniş" grubundan yapılan açıklamada, 'Gazze’deki saldırılara yanıt olarak' Erbil’de ABD’ye ait Harir Askeri Üssü’nün drone ile hedef alındığı belirtildi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, söz konusu üssün bulunduğu iddia edilen bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

Söz konusu grup daha önce de Harir’in yanı sıra Irak’ın batısındaki Ayn El Esad Askeri Hava Üssü’nü hedef aldığını duyurmuştu.

Harir'e 11 Kasım'da da SİHA ile saldırı düzenlendiği açıklanmıştı. Reuters'a konuşan iki güvenlik kaynağı, Erbil’in yaklaşık 70 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Harir kasabasındaki hava üssünün bir SİHA ile hedef alındığı, saldırının altyapıda hasara sebep olduğu bilgisini paylaşmıştı.

IKBY Terörle Mücadele Birimi, 9 Kasım'da resmi Facebook sayfasından bir açıklama yaparak, saat 19.15’te bomba yüklü İHA ile Harir üssüne saldırı gerçekleştirildiğini, saldırı nedeniyle üssün yakıt deposunda yangın çıktığını kaydetmişti. AA'nın haberine göre açıklamada, ayrıca 'üssün 20 Ekim'de boşaltıldığı' bilgisine yer verilmişti.

IKBY Terörle Mücadele Birimi, öğleden sonra yaptığı açıklamada, Harir'deki üsse dün gece bomba yüklü iki İHA ile saldırı düzenlendiğini, olayda can kaybı, yaralanma ya da hasar oluşmadığını belirtmişti. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.