Erbil'deki ABD üssüne 3 İHA'yla saldırı girişimi

Erbil'deki ABD üssüne 3 İHA'yla saldırı girişimi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Anti-Terör Birimi, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon üssüne bomba yüklü 3 insansız hava aracı ile saldırı girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Erbil Uluslararası Havalimanı yakınında bulunan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon üssüne bomba yüklü üç insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

IKBY Anti-Terör Birimi tarafından resmi Facebook sayfasından yapılan açıklamada, Erbil Havalimanı yakınlarındaki koalisyon üssüne yönelik sabah saatlerinde gerçekleşen bomba yüklü iki İHA saldırısının engellendiği, üçüncü İHA'nın patlamadan düştüğü belirtildi.

UÇUŞLAR GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Erbil Havalimanı Müdürü Ahmed Hoşyar, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, uçuşların geçici olarak durdurulmasının ardından normale döndüğünü söyledi.

Reuters haber ajansına açıklamada bulunan bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi de saldırı girişimi sonucu herhangi bir can kaybı ya da hasar yaşanmadığını bildirdi.

Irak’ta “Irak İslami Direniş” adlı oluşum, 6 Kasım Pazartesi günü yaptığı yazılı açıklamada, Irak’ın batısındaki Ayn El Esad Havalimanı ve Erbil Havalimanı'ndaki koalisyon üssünün yanı sıra Suriye’nin kuzeyindeki Tel El Beyder ile Suriye’nin güneyinde yer alan Et Tenef Üssü'ne saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.