Erbil'deki ABD Konsolosluğu'na füzeli saldırı

Erbil'deki ABD Konsolosluğu'na füzeli saldırı

Erbil'deki Ameriken Konsolosluğu ve üssüne çok sayıda füzeyle saldırı düzenlendi. Füzelerin İran topraklarından ateşlendiği iddia edildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de, gece saatlerinde peş peşe patlamalar duyuldu. 

Erbil'deki ABD Konsolosluğu ile ABD üssünün de bulunduğu havalimanının füzelerle vurulduğu öne sürüldü. Ayrıca bölgedeki yerleşim yerleri ile Kürdistan 24 televizyon kanalı binasının da füzelerin hedefi olduğu belirtiliyor. 

Resmi kaynaklar füzelerin hedefinin kim olduğunu açıklamazken, can kaybı ve yaralanma olmadığı açıklandı.

 

'FÜZELER İRAN'DAN ATILDI İDDİASI' 

Sosyal medya platformlarında saldırıya ilişkin yayılan videoların da bulunduğu mesajlarda, füzelerin İran'dan ateşlendiği iddia ediliyor. 

Reuters haber ajansına konuşan ABD'li bir askeri yetkili de saldırıda ABD'nin askeri güçlerinin zarar görmediğini söyledi.

Sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin videolar paylaşan Gazeteci Savash Porgham da füzelere ilişkin şunları söyledi: "ABD’nin Erbil’deki konsolosluk binasına atılan füzelerin İran topraklarından fırlatıldığı iddiaları var. Tebriz’den atıldığına dair yayılan görüntüler de var ancak son saatlerde İran’ın hiçbir resmî/yarı resmî ajansından konu hakkında herhangi bir haber akışı veya açıklama yok." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum