Erbil’de sel felaketi: 12 kişi hayatını kaybetti

Erbil’de sel felaketi: 12 kişi hayatını kaybetti

Erbil Sivil Savunma Dairesi Sözcüsü Serkewt Kareş, Erbil'de bugün meydana gelen selde hayatını kaybedenlerle kayıpların sayısını açıkladı.

Başkent Erbil'de dün geceden beri şiddetli yağışlar sele neden olurken, Erbil Valisi Omid Xoşnav'ın Rûdaw'a verdiği bilgiye göre sel nedeniyle 7, yıldırım nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti. Ancak ilerleyen saatlerde hayatlarını kaybedenlerin sayısı 11’e çıktı. Hayatını kaybedenler arasında bir Türkiye vatandaşının yanı sıra  10 aylık bir bebek ile 3 kadın da bulunuyor. 

Erbil Merkez İlçe Kaymakamı Nebez Abdülhamid, selde hayatını kaybedenlerden birinin Türkiye, birinin Filipinler uyruklu olduğunu duyurdu.

Vefat eden Türkiye vatandaşının kimliği henüz belirlenebilmiş değil.

Rûdaw'a konuşan Kuştepe ilçesi Kaymakamı da selin 200 araba, 100 ev ve 60 dükkana zarar verdiğini söyledi. Kaymakam felakette 4 kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kürdistan Bölgesi Meteoroloji Direktörü Fazıl İbrahim, Erbil şehir merkezine 59,2 mm, Şemamik bölgesine 72 mm ve Pirmam'a 83 mm yağmur yağdığını söylemişti.

Erbil Trafik Polisi Sözcüsü Fazıl Hacı da sel nedeniyle Erbil'de birçok ana yolun trafiğe kapatıldığını söyledi. Fazıl Hacı, Kore-Şaklawa, Erbil-Pirmam, Kuştepe- Fatawe ve Maweran-Mirawe anayolunun trafiğe kapandığını söyledi.

Öte yandan Erbil Valisi Omid Xoşnav, vatandaşlardan acil bir durum olmadıkça evlerinden çıkmamalarını ve Erbil içi ile dışındaki yolları kullanmamalarını istedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum