Erbil’de mutasyonlu virüs tespit edildi

Erbil’de mutasyonlu virüs tespit edildi

Irak'ın Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil’de, dün karantinaya alınan 5 kişinin Covid-19 testinde mutasyonlu virüse rastlandığı açıklandı.

Irak Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Aso Hawezi, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, mutasyona uğramış koronavirüs taşıdıklarından şüphe edilen 5 kişinin karantinaya alındığını, hastaların testlerinin pozitif çıktığını söyledi.

Hastalığın Kürdistan Bölgesi’ne nasıl sıçradığını henüz tespit edemediklerini belirten Hawezi, testlerinde mutasyonlu virüs görülen 5 kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğunu, hastalardan birinin yakıns üreçte yurtdışına gidip geldiğini belirtti. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Aso Hawezi, dün yaptığı açıklamada da, mutasyonlu koronavirüsü teşhis eden tahlil ekipmanlarının hazır olduğunu, alınan örneklerin araştırılması için laboratuvar ortamında incelemeye alındığını söylemişti.

Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzinci’nin, sınır kapıları, havalimanları ve geçiş noktalarında Covid-19 kontrollerinin yapılması için talimat gönderdiğini ifade eden Hawezi, Irak’ın her hangi bir kentinden Kürdistan Bölgesi’ne seyahat edecek olanların testten geçmeleri için gereken önlemlerin alındığını vurgulamıştı

Irak’ta ortaya çıktı

Irak Sağlık Bakanı Dr. Hasan Temimi geçtiğimiz hafta ülkede mutasyona uğramış Covid-19’un tespit edildiğini duyurmuştu.

Son bir haftada Irak’ta tespit edilen vakaların yüzde 50’sinin mutasyona uğrayan koronavirüsü olduğu ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi’nde dün 77 yeni Covid-19 vakası tespit edilmiş, 1 kişi hastalık nedeniyle vefat ederken 70 kişi de hastalığı yenmeyi başarmıştı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Kürdistan Bölgesi’nde salgının başından beri 107 bin 626 vaka tespit edildi. Şu ana kadar 102 bin 913 kişi iyileşirken vefat sayısı ise 3 bin 505 oldu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.