Erbil'de ABD güçlerine saldırı: Pentagon doğruladı

Erbil'de ABD güçlerine saldırı: Pentagon doğruladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), başkent Erbil’de ABD hava üssünü hedef alan bir saldırının “başarısızlıkla” sonuçlandığını duyurdu.

Irak'taki İslami Direniş Örgütü, bugün akşam saatlerinde başkent Erbil’de bulunan ABD hava üssüne bombalı İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü General Patrick Ryder, düzenlediği basın toplantısında saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

General Patrick Ryder saldırıyı doğrulayarak, "Bugün ABD kuvvetlerinin bulunduğu Irak'taki Erbil hava üssüne yönelik başarısız bir saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırıda can kaybı yok ancak altyapıda bazı küçük hasarlar tespit edildi. Bunların İran destekli milis gruplar olduğunu biliyoruz ve elbette bu gruplardan İran'ı sorumlu tutuyoruz" dedi. 

Saldırıya ilişkin Irak'taki İslami Direniş’in Telegram kanalında, Erbil Uluslararası Havaalanı mı yoksa Harir hava üssü mü olduğu konusunda ayrıntıya girmeden, Erbil’de konuşlanan ABD kuvvetlerine iki bombalı İHA ile saldırı düzenlediklerini duyurdu.

İslami Direniş Örgütü, Irak ve Suriye'deki Amerikan birliklerine yönelik yapılan İHA ve roket saldırılarının çoğunun sorumluluğunu üstlendi.

Saldırılara ilişkin Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.  

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 17 Ekim'den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine Irak'ta 10, Suriye'de de 3 olmak üzere toplam 13 ayrı saldırı yapıldığını açıklamıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.