Erbil'de '48 saat' ertelemesi!

Erbil'de '48 saat' ertelemesi!

Irak'ta Kürt parlamentosunun bağımsızlık referandumunu ele alacağı toplantı ertelendi. Parlamento iki yıldır toplanmıyordu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosunun iki yıl aradan sonra bugün bağımsızlık gündemiyle yapması beklenen toplantı ertelendi. Iraklı Kürt vekillerin yarın bir araya gelmesi bekleniyor.

IKBY parlamentosu, Goran (Değişim) hareketi üyesi olan meclis başkanının Erbil’e dönüşünün Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) tarafından engellendiği Ekim 2015’ten bu yana toplanmıyordu. Dolayısıyla, bu sabahki toplantı ‘tarihi’ görülüyordu.

Erbil’deki IKBY parlamentosu yaklaşık iki yıldır toplanmıyor.

Vekillerin, 25 Eylül’deki bağımsızlık referandumunun düzenlenmesini yasaya bağlaması bekleniyordu. 60’dan fazla vekilin talep ettiği toplantı, Irak meclisinin önceki gün referandumu yasadışı sayan kararına bir yanıt olarak da görülüyordu.

NEDEN ERTELENDİ?

Ancak sabah erken saatlerde başlaması beklenen toplantı, yarın akşam 7’ye ertelendi. Goran hareketi erteleme kararını kendilerinin talep ettiğini savunurken, meclis başkan yardımcısı Cafer Iminiki yasal prosedüre dikkat çekti. Iminiki, toplantı çağrıısının üzerinden 48 saat geçmesi gerektiği için erteleme yoluna gittiklerini savundu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.