Erbil: Bağdat 320 milyar dinarı göndermezse başka seçeneklere başvururuz

Erbil: Bağdat 320 milyar dinarı göndermezse başka seçeneklere başvururuz

Irak'ın Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Irak yönetiminin 320 milyar dinarı göndermemesi halinde başka seçeneklere başvuracaklarını söyledi.

K24’e konuşan Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, “Bağdat 320 milyar dinarı göndermezse Kürdistan Bölgesi Hükümeti başka seçeneklere başvuracak. Ancak, Kürdistan Bölgesi’nin bütçe payını göndermesi için şimdilik Bağdat’ın yanıtını bekliyoruz. Maaş ödemesi de hükümetin öncellikli işi” dedi.

Hükümetin, maaş ödemeleri konusunda ihmalkar davranmadığını ve davranmayacağını vurgulayan Adil, “Geçmişte maaş ödemeleri için borç alındı. Şimdi de yasal yolları bulmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

Coytar Adil, konuyla ilgili Bağdat’la görüştüklerini, konunun Irak bütçe yasasıyla ilgili olmayıp, Kürdistan Bölgesi halkının hakkı olduğunu sözlerine ekledi.

Irak Hükümet Sözcüsü Ahmed Mela Tellal, 16 Kasım’da yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi memur maaşlarının borçlanma yasasının dışında olduğunu, Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi’ne 320 milyar dinar göndereceğini söylemişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.