Erbaş'tan Mısıroğlu yanıtı: Gerekli açıklamalar yapıldı

Erbaş'tan Mısıroğlu yanıtı: Gerekli açıklamalar yapıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'tan Kadir Mısıroğlu açıklaması: Gerekli açıklamalar yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretine ilişkin soruya, “Gerekli açıklamalar yapıldı” yanıtını verdi.

9 Kasım’da Atatürk’e karşı yaptığı açıklamalarla bilinen yazar Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesinin ardından tepkileri üzerine çeken ve muhalefet cephesinin istifasını istediği Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ziyaretle ilgili gerekli açıklamaların yapıldığını söyledi.

Ankara’da gazetecilere konuşan Erbaş, “Gerekli açıklamalar yapıldı” dedi. Erbaş daha önce yaptığı açıklamada da, “Farklı beklentilerle kişileri itibarsızlaştırmak kul hakkını ihlal etmektir” ifadesini kullanmıştı.

AK PARTİ ‘ZİYARETİN SİYASETİ OLMAZ’ DEDİ

Yazar Kadir Mısıroğlu, Ali Erbaş’ı ‘şeyhülislam’ diye niteleyip kendisini ziyaret etmesini ‘tarihi bir hadise’ olarak yorumlamıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de söz konusu ziyaretin ‘insani’ olduğunu belirterek, “Hasta ziyaretinin siyaseti olmaz” demişti. Diyanet’ten ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, “Söz konusu ziyaret 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14:30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir” ifadesine yer verilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.