Enkaz başında sabahlayan depremzedeler: Halen her enkazın altında en az 20 kişi var, bu acıya kim dayanır?

Maraş merkezli meydana gelen depremlerin büyük yıkım ve can kayıplarına yol açtığı illerden biri olan Adıyaman'da depremzedeler günlerdir enkaz altındaki yakınlarının kurtarılmasını bekliyor. Enkaz başında sabahlayan depremzedelerle konuştuk.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. İlk günden beri yakınlarını enkaz altından kurtarabilmek için ellerinden gelen tüm çabayı sarf eden depremzedelerin umutları gün geçtikçe tükeniyor.

"Bazı ailelerde kurtulan yok"

Bazı ailelerde kurtulan yok. Baz ailelerde sadece bir bebek, bazı ailelerde ise karanlık bir köşede yaktığı ateşin başında son torunun da enkazdan çıkarılmasını bekleyen gözü yaşlı bir anneden geriye kalan kimse yok. Yaşadıkları sokaklar, mahalleler yok.

Yüksekova Haber Portalı deprem bölgesinde

Adıyaman'da bulunan Yüksekova Haber Portalı'ndan Ömer Oğuz, Adıyaman sokaklarında evlerinin enkazlarının başında sabahlayan depremzedelerle görüştü.

Depremzedeler anlatıyor

Depremin ilk gününden bu yana yaşadıklarını anlatan depremzedeler, halen her enkazın altında en az 20 kişinin bulunduğunu belirterek, umutlarının tükenmek üzere olduğunu söylüyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.