Enis Berberoğlu için tahliye başvurusu

Enis Berberoğlu için tahliye başvurusu

Enis Berberoğlu'nun avukatları tahliye başvurusunda bulundu. MİT tırlarının durdulmasına ilişkin yaptığı haberlerle yargılanan Enis Berberoğlu 383 gündür Maltepe Cezaev'inde tutuluyor.

MİT tırlarının durdurulması görüntülerinin yayınlamasına ilişkin, CHP’li Enis Berberoğlu’nun yargılandığı davada avukatları tahliye başvurusunda bulundu.

MİT TIR’ları davasında “Devletin gizli belgelerini açıklamak” iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve 24 Haziran’da yeniden milletvekili seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun avukatları tahliyesi için başvuru yaptı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanlığına gönderilmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi Başkanlığına verilen dilekçede, Berberoğlu’nun milletvekili seçildiği ve yasama dokunulmazlığını tekrar kazandığı belirtildi.

14 Haziran 2017’den bu yana cezaevi’nde olan Berberoğlu, 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 2’nci bölge ilk sıradan milletvekili seçildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.