En geniş çaplı ceviz araştırması

En geniş çaplı ceviz araştırması

Cevizin faydaları herkes tarafından biliniyor. Ancak; şu ana kadar yapılan en geniş çaplı araştırma Kaliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden geldi.

Dr. Lenore Arab önderliğinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, ceviz tüketimi hafıza, konsantrasyon ve bilgi işleme hızı testleri dahil olmak üzere bilişsel fonksiyon testlerinde performansı artırabiliyor.

Araştırmalar gösteriyor ki cevizde bilişsel fonksiyonun korunmasına katkıda bulunan aktif bileşenler bulunuyor. Cevizin içinde yüksek antioksidan, 7 farklı mineral ve vitaminlerin bileşimi, beyin ve kalp üzerinde faydaları bulunan bitki esaslı yağlar yer alıyor. 

Ulusal Sağlık ve Beslenme Değerlendirme anketlerinden elde edilen tüm bilişsel verileri içeren tek çalışma olduğunu kaydeden ceviz araştırmacıları, Dr. Arab ve Dr. Alfonso Ang, daha fazla ceviz tüketen katılımcıların altı testten oluşan seride anlamlı ölçüde daha iyi performans sergilediklerini tespit etti.

Cevizin bilişsel fonksiyonalara iyi gelmesi ülkemizdeki beyin hastalıklarını akıllara getiriyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 2012'de yayımladığı bir makaleye göre, dünya genelinde her yıl tahmini 7.7 milyon kişi demans (bunama) hastası oluyor. Türkiye'de ise, 65 yaş üzerindeki nüfusun oranının yüzde 8 olduğu düşünüldüğünde, 400 bin kişinin Alzheimer hastalığından muzdarip olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.