En eski hayvan resmi bulundu!

En eski hayvan resmi bulundu!

Endonezya'nın Borneo Adası bölgesinde en eski hayvan resmi bulundu. Resmin 'Malezya yaban sığırı'na ait olduğu düşünülüyor.

Güneydoğu Asya’da yer alan Borneo adasında, bugüne kadar bulunan en eski hayvan resmi keşfedildi. Bir mağarada rastlanılan çizimin, en az 40 bin yıllık olduğu düşünülüyor. Figüratif resim, soyut formları değil gerçek varlık ve nesnelerin tasvirini kapsıyor.

Uzmanlar, keşfedilen resimde hangi hayvanın betimlendiğini kesinleştiremedi ancak tahminleri, bunun bir Malezya yaban sığırı olduğu yönünde. Malezya yaban sığırı bugün bu bölgede hala yaşamakta olan bir sığır türü. Resim, adanın Endonezya’ya bağlı Doğu Kalimantan bölgesindeki ıssız ve dağlık alandaki mağaralardan birinde keşfedildi.

EL ŞABLONLARI 51 BİN YAŞINDA

Bu mağaralarda prehistorik (tarih öncesi) döneme ait binlerce resim, çizim ve diğer görsel tasvir eseri keşfedildi. Bunların arasında el şablonları, hayvanlar, soyut işaretler ve semboller de yer alıyor. Araştırmada resmin tarihlendirilmesi için kalsiyum karbonat kalıntıları incelendi. Araştırmacıların keşfettiği el şablonlarından birinin yaşı ise en az 51 bin 800 yaşında. Mağaralardaki, insanları tasvir eden resimlerinse 13 bin 600 yıllık olduğu aktarılıyor. Araştırmacılar, mağara sanatının Borneo’da 52 bin ila 40 bin yıl öncesindeki ara dönem içinde geliştiğini belirtiyor. Borneo’daki, söz konusu mağaraların bulunduğu bölgenin göreceli olarak keşfedilmemiş bir bölge olduğu, bu yüzden bölgede keşfedilmeyi bekleyen birçok farklı mağara resminin olabileceği aktarılıyor. (BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.