En çok ABD doları kazandırdı

En çok ABD doları kazandırdı

TÜİK verilerine göre dolar yatırımcısına yıllık yüzde 46 kazandırdı. Eylül ayında ise finansal yatırım araçlarında en çok euro değerlendi.

Finansal yatırım araçlarında en yüksek getiriyi döviz kurları sağladı. Eylülde en yüksek aylık reel getiri, enflasyona göre yüzde 3,68 oranlarıyla euroda gerçekleşti.

Yıllık bazda ise yüzde 46’yla en çok dolar yatırımcısına kazandırdı.

Türkiye İstatistik Enstitüsü (TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.

TÜİK verilerine göre eylül ayında yatırım araçlarından külçe altın yüzde 1,50, Amerikan Doları yüzde 1,63, borsa yüzde 7,76, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 8,02 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 8,42 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 2,75 ve Amerikan Doları yüzde 2,61 oranında yatırımcısına kazandırırken; borsa yüzde 3,78, DİBS yüzde 4,05 ve mevduat faizi (brüt) yüzde 4,48 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Dolar üç aylık değerlendirmede yüzde 25,15 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

BORSA KAYBETTİRDİ

Altı aylık değerlendirmeye göre dolar yüzde 40,37 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 endeksi yüzde 29,55 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede de en yüksek reel getiri dolarda gerçekleşti

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde dolar 46,54 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.