Emniyette kimse yoktu, demir parmaklıkları kırıp evine gitti

Emniyette kimse yoktu, demir parmaklıkları kırıp evine gitti

Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde tutulan Orhan Ö., tuvalet ihtiyacı için seslendiği binada kimsenin olmadığını fark edince, demir parmaklıkları kırarak emniyetten ayrıldığı gerekçesiyle davalık oldu.

Mardin'in Derik İlçe Emniyet Müdürlüğünde yaşanan garip bir “firar” olayı nedeniyle Orhan Ö. hakkında “kamu malına zarar verme” iddiasıyla dava, 3 polis hakkında ise “Görevi ihmal” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Edinilen bilgilere göre; olay 21 Kasım 2021’de Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında yaşandı. Derik’te “hırsızlık” suçlamasıyla gözaltına alınan Orhan Ö., nezarethaneye konuldu. Gece saatlerinde tuvalet ihtiyacını gidermek isteyen Orhan Ö., lavaboya gitmek için polislere seslendi. Ancak defalarca seslenmesine rağmen sesini kimseye duyuramayan Orhan Ö., bir süre sonra nezarethanenin demir parmaklıkları arasından çıkmaya çalıştı.

Parmaklıkları büktü 

Bir süre uğraştıktan sonra demir parmaklıkları kıran Orhan Ö., nezarethaneden çıkarak Emniyet Müdürlüğü binasının tuvaletine gitti. Burada ihtiyacını karşılayan Orhan Ö., önce nezarethaneye geri dönmek istedi. Ancak seslenmesine rağmen Emniyet Müdürlüğü binasında kimseden ses alamayan Orhan Ö., binanın avlusuna çıkarak seslenmeye devam etti. Bir süre bekledikten sonra emniyet binasında kimsenin olmadığını fark eden Orhan Ö., binanın duvarından atlayarak evine gitti.

Polisler sabah fark etti

Sabah saatlerinde emniyet binasına gelen polisler, Orhan Ö.’nün nezarethanede olmadığını, demir parmaklıkların kırık olduğunu görünce, nöbetçi polisleri aramaya başladı. Olayın savcılığa bildirilmesi üzerine önce Orhan Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polisler Orhan Ö.’yü evinde uyurken buldu. Emniyete getirilen Orhan Ö.’ye tatbikat yaptırılarak, nezarethane parmaklıklarını nasıl kırdığını göstermesi istendi. Ancak Orhan Ö., bu defa parmaklıkları yerinden dahi oynatamadı.

3 polise soruşturma açıldı

Orhan Ö., üzerine atılı diğer suçlama nedeniyle tutuklanırken, hakkında parmaklıkları kırdığı gerekçesiyle de “Kamu malına zarar verme” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü’nde ve nezarethanede görevli 3 polis memuru hakkında da “Görevi ihmal” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Orhan Ö. olaya dair savunmasında yaşananları anlatırken, parmaklıkları kırdığını kabul etti. Gece olduğunda seslendiğini ancak cevap alamadığını belirten Orhan Ö., binada kimsenin olmadığını görünce evine gittiğini söyledi.

Soruşturma davaya dönüştü

Olayda ihmali olduğu gerekçesiyle 3 polis hakkında başlatılan soruşturma yerinde sayarken, Orhan Ö., hakkında başlatılan soruşturma ise davaya dönüştü. Savcılığın hazırladığı ve Derik Asliye Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, Orhan Ö. “Kamu malına zarar vermek”le suçlandı. İddianamede, “Şüphelinin söz konusu eylemlerini ikrar ettiği, kolluk tutanakları, bilgi sahibi beyanları ve şüphelinin ikrarı birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin olay günü Derik İlçe Emniyet Müdürlüğünün içerisinde bulunan nezarethane demirlerini kırdığı ve üzerine atılı suçu işlediği” ifadelerine yer verildi.  

MA / Ahmet Kanbal

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.