Eminiş Ambalaj konkordato ilan etti

Eminiş Ambalaj konkordato ilan etti

Mali darboğazı aşamadıkları için arka arkaya konkordato ilan firmalara bir yenisi daha eklendi. Yarım asırlık, hisseleri borsada da işlem gören Eminiş Ambalaj, iflastan korunmak için konkordato ilan etti.

Ayakkabı sektörünün en büyükleri konumundaki Hotiç, Yeşil Kundura ve Beta’dan gelen konkordato haberlerini özellikle inşaat ve perakende sektöründen onlarca firma izlemeye aşladı. Bu şirketlere son olarak Eminiş Ambalaj eklendi.

1970 yılında kurulan, boya ve kimya sektöründen gıdaya kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Eminiş Ambalaj, konkordato sürecine ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama yaptı. Açıklamada, ‘ekonomik sorunlar, talep arzındaki düşüş ve hammadde fiyatlarındaki artışın’ zincirleme etki yarattığı ifade edildi.

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören firmanın KAP’a yaptığı açıklama şöyle:

“Şirketimiz gerek aşağıda arz ettiğimiz sebepler gerekse bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sebeplerle Gebze Asliye Hukuk Mahkemesinin 2018/734 esas sayılı dosyası ile konkordato talebinde bulunmuş olup ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunun 287. Maddesi gereğince şirketimize üç aylık geçici süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerinin durdurulmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır.

Ülkemizdeki ekonomik sorunlar nedeniyle talebin daralması neticesinde satışlarımız düşmüş ve şirketimiz elde etmesi gereken nakitleri elde edememiş bu durum şirketimizin finansal krize girmesine neden olmuştur.

Kurların ve faiz oranlarının yükselmesinin döviz cinsinden verilen çekler, finansal kiralama borçları ve hammadde maliyetleri üzerindeki olumsuz etkisi, yine aynı şekilde kredi faiz oranlarının tek haneden yüzde 30’lara kadar çıkması da kredi maliyetlerini arttıran önemli bir unsur olmuştur.

Şirketin üretim ve satış faaliyetlerini finanse edebilmek için dış kaynak kullanımı nedeniyle katlandığı yüksek maliyetler ve vadeli satışlar nedeniyle ortaya çıkan finansman açığının karşılanması amacıyla kredi kullanılmış bu şekilde yüksek finansman maliyetine katlanılmıştır. Kısa vadeli borçlanma ihtiyacı, finansman planlamasında birtakım hatalar yapılmasını tetiklemiştir…”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.