Emine Şenyaşar tekerlekli sandalye ile bakanlığa gitti

Emine Şenyaşar tekerlekli sandalye ile bakanlığa gitti

Adalet Nöbeti’ni Ankara’ya taşıyan Emine Şenyaşar, tekerlekli sandalyeyle Adalet Bakanlığı’na gitti.

Urfa'nın suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, Ankara’ya taşıdığı Adalet Nöbeti eylemini 16’ncı gününde de sürdürdü. Şenyaşar, Meclis bahçesinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Ferit Şenyaşar ve Burcugül Çubuk ile basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Adalet” yazılı döviz de taşındı. 

Açıklamada konuşan Ferit Şenyaşar, yaşanan katliam sürecini anlatarak, adalet talebinin yerine getirilmediğini ve bu nedenle başlattıkları adalet nöbetini Ankara’ya taşıdıklarını, her gün Adalet Bakanlığı’na yürüyüş düzenlediklerini paylaştı. Daha önce Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can ile görüştüklerini aktaran Şenyaşar, bir sonuç çıkmadığını ve bu nedenle sonuç alana kadar bakanlığa yürümeyi sürdüreceklerini ifade etti. Şenyaşar, Ankara’da bulundukları süre zarfından çeşitli hak ve hukuk örgütleri ile temaslarını sürdürdüğünü ve ileri dönemde bu örgütlerin temsilcileri ile eylemlerini büyütmek için çabalarını sürdüreceğini de paylaştı.  

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE YÜRÜYÜŞ 

Açıklamanın ardından Şenyaşar ve milletvekilleri, Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada Emine Şenyaşar, tekerlekli sandalyeyle yürüyüşe katıldı. Şenyaşar’ın diz liflerinin yırtıldığı ve bu nedenle yürütmekte zorluk çektiği, önümüzdeki günlerde ameliyat olacağı öğrenildi. Adalet Bakanlığı’na gelen Şenyaşar, bakan ile görüşmek için içeri girmek istedi. 

POLİSE TEPKİ

Ancak bakanlık kapısındaki güvenlikler, kapıyı kapatarak girişi engelledi. Bu sırada aileyi engelleyen bir polis de Şenyaşar ailesine, “Sosyal medyada paylaşım yapmak için böyle yapmayın” dedi. Ferit Şenyaşar, polise iki kardeşi ve babasının öldürüldüğünü, bir kardeşinin ise cezaevinde olduğunu, yıllardır adalet talebinde bulunduklarını ancak bu taleplerinin yerine getirilmediğini belirterek, tepki gösterdi. 

ERDOĞAN’A TEPKİ GÖSTERDİ

Aile, daha sonra uzun süre boyunca kapıda bekletildi. Kapıda oturma eylemi düzenleyen ailenin görüşme talebine dair olumlu ya da olumsuz herhangi bir geri dönüş yapılmadı. 2 saat boyunca bakanlık kapısında oturan Emine Şenyaşar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bakana tepki gösterdi. Erdoğan’ın katliam yapan vekilleri koruduğunu dile getiren Emine Şenyaşar, “Oğlum 6 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Erdoğan bizi canlı canlı mezara koydu. İçimdeki ateş Emine’nin içine de düşsün. Adaletiniz olsaydı insanlar hastanenin içinde kafası kesilmezdi. Daha sonra hastaneyi aynı gece boyadılar. Katliam yapanları serbest bıraktılar” diyerek, tepki gösterdi. 

‘KORKAK NİYE ÇIKMIYOR?’

Bir ailenin yok edildiğini belirten Şenyaşar, “Benim güzel yuvamı dağıttılar. Adaletiniz bu mu? Adalet sisteminiz yansın, üzerinize kapılar kapansın. Adalet Bakanı niye çıkmıyor? Korkak niye çıkmıyor? Kafirlerin devleti de var. Hangisinde böyle bir şey yaşandı” dedi. 

Katliama dair görüntülerinin tamamının ortaya çıkarılmasını talep eden Şenyaşar, “Kayıtları niçin çıkartmıyorsunuz? Çıkartın, oğlum suçlu ise cezaevinde kalsın. Hatta beni de alın. Yeter artık, içime ateş düşürdünüz, içinize ateş düşsün” diye konuştu. 

Şenyaşar, eylemin ardından Meclis’e geri döndü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.