Emin Sarı Yüksekova'da okuyucularıyla buluştu

Emin Sarı Yüksekova'da okuyucularıyla buluştu

'İlk Kurşunlu Yıllar' kitabının yazarı Emin Sarı, Yüksekova'da okuyucularıyla buluştu.

ÖMER OĞUZ - İMAD TAŞ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Avaşin Kültür Merkezi'nde okuyucularıyla biraraya gelen 'İlk Kurşunlu Yıllar' kitabının yazarı Sarı, söyleşi yaparak imza töreni düzenledi.

Sitav Yayınevi ve Mavi Umut Derneği tarafından organize edilen programa, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Tacettin Safalı, HDP PM üyesi Şahabettin Sırma, Yüksekova Eski Belediye Başkanı Salih Yıldız, İl Genel Meclisi üyeleri, İHD temsilcileri, KURDİ-DER yöneticileri, Eğitim-Sen üyeleri ve SES temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

haberinfotograflari.gif

Burada kısa bir konuşma yapan Sitav Yayınları sahibi Qahır Bateyi, 1984'te PKK'nin ilk eylemlerinden olan Şemdinli Eylemi'nin anı haline getirilmesi dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirterek "Bu halkın geçmişinde çok önemli olaylar var ancak fazla bilinmiyor. 15 Ağustos 1984'te Şemdinli'de başlayan onurlu bir duruş sergilenmiştir. O günlerde yaşanan zulüm, mağdur olan aileler pek bilinmedi. Bu kitapta mağdur olan aileler gün yüzüne çıkarılmıştır" dedi.

Kitabın yazarı Emin Sarı ise gelen okuyuculara teşekkür ederek, kitabın önemli bilgiler içerdiğini ifade etti. Yazar Sarı, kitata birçok arkadaşının emeğini geçtiğini vurgulayarak, bu yönde çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.