EMEP: Hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara son verilsin

EMEP: Hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara son verilsin

Emek Partisi (EMEP) tarafından Tekirdağ’daki gözaltı ve tutuklamalarla ilgili yapılan açıklamada “Hukuksuz gözaltı ve tutuklamalara son verilsin” denildi.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak tarafından Tekirdağ’daki gözaltı ve tutuklamalarla ilgili yapılan açıklamada 23 Mayısta, Tekirdağ merkezli yürütülen soruşturma kapsamında “örgüt üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınan 24 kişiden 21’i haksız ve hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını belirterek; “EMEP Ayvacık ilçe yöneticimiz Aytekin Bulut, HDP ve SYKP yöneticilerinin siyasi faaliyetleri ve katıldıkları basın açıklamaları suçlama konusu yapılmıştır” dedi.

"TUTUKLAMA KARARI HUKUKİ DAYANAKTAN YOKSUN" 

Seçim sürecinde muhalefet eden herkesi bölücü ilan eden tek adam iktidarının bu hukuk tanımaz tavrının kolluk güçleri tarafından talimat olarak görüldüğünü ifade eden Başkavak şunları söyledi; “Yürütülen bu soruşturma ve sonrasında verilen tutuklama kararları da baştan sona hukuki dayanaktan yoksun olduğu gibi asıl amacın emek ve demokrasi güçlerinin sesini kısarak, korkutma ve sindirmek olduğunu göstermektedir. Gözaltına alınan ve tutuklananlar SYKP, EMEP ve HDP üye ve yöneticileri, suçlandıkları eylemler ise partilerin ve sendikaların 1 Eylül Dünya Barış Günü gibi özel günlerde düzenlenen etkinliklerdir. Ayrıca ifadelerde sorulan sorunun biçimi de kolluk güçlerinin gözaltına aldıkları parti üye ve yöneticilerini doğrudan yargılamaya, demokratik bir hak olarak yapılan eylemleri suç olarak tanımlamaya yöneliktir ve hukuksuzluklarla malüldür.”

"SERBEST BIRAKILMALI" 

Çanakkale-Ayvacık Emek Partisi ilçe yöneticisi olan Emek Partisi üyesi Aytekin Bulut’un daha öncesinde de Lüleburgaz ilçe yöneticiliğimizi yaptığını vurgulayan Başkavak; “Gözaltında kendisine sorulan sorular bir soruşturmaya değil suçlamaya maruz kaldığını ve suçlamayı kabul etmesine yönelik cümleler kurulduğunu göstermektedir. Hukuki dayanaktan yoksun, mesnetsiz iddialarla tutuklanan başta partimiz üyesi Aytekin Bulut olmak üzere siyasi parti yöneticileri serbest bırakılmalıdır.Emek Partisi olarak işçi ve emekçileri gerçekten demokratik bir ülke için tek adam iktidarına son vermek üzere mücadeleye çağırıyoruz. Birlikte kazanacağız.Halk kazanacak” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.