EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz istifa etti

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz istifa etti

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, genel başkanlıktan ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Twitter hesabından yayımladığı açıklamada, "14 Mayıs seçimlerine giden süreçte parti merkezi içinde baş gösteren kimi tartışma, tutum ve eğilimler hem Genel Başkanlık hem de parti üyeliğinden istifa etme kararı vermeme neden olmuştur" dedi.

Akdeniz'in açıklaması şöyle:

 

EMEP MYK'den açıklama

EMEP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Akdeniz'in istifasına ilişkin yazılı açıklama yaptı:

"9. Kongremiz'de Genel Başkanlık görevine getirilen parti üyemiz Ercüment Akdeniz GYK'mız ve parti kamuoyumuz açısından kabul edilmesi mümkün olmayan bir tutumla görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıklamıştır. Partimiz Akdeniz'in istifasını bütün kamuoyu gibi kendi kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla öğrenmiştir. Bu kararın partimiz açısından üzücü olduğunu bütün kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Aynı zamanda istifanın biçiminin parti tüzüğümüz ve işleyişi açısından izahı mümkün değildir. Partimiz açısından Genel Başkanlık görevi her parti görevi gibi değerli ve önemli bir görevdir. Ama hiçbir zaman özel bir makam olmamıştır. Partimizin her üyesi ve yöneticisi esas olarak bir parti işçisidir ve bu bilinçle işçi sınıfının devrim ve sosyalizm davasına hizmet eder. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.