Emekliye yüzde 25 zam Meclis'ten geçti

Emekliye yüzde 25 zam Meclis'ten geçti

Emekliye yüzde 25 zam teklifi, değişiklik yapılmadan Meclis'ten geçti.

SSK ve Bağkur emeklilerine enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık yüzde 25 zam öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. AK Partili ve MHP’li milletvekilleri muhalefet partilerinin zam oranının artırılmasına ve seyyanen artış yapılmasına yönelik verdikleri önergeleri reddetti.

TBMM Genel Kurulu’nda, komisyonda 29 maddeye çıkan, memur ve emekli maaş zamları ile bazı vergilerde artış getiren kanun teklifi görüşülmeye devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu’nda teklifin emeklilerinin maaşlarında yüzde 25 oranında artış öngören 18. maddesi görüşülerek kabul edildi. Maddenin görüşülmesi sırasında muhalefet partileri, emekli aylıklarına yapılacak yüzde 25’lik zam oranının artırılmasına ve seyyanen zam verilmesi için önergeler verdiler. Ancak muhalefetin önergeleri AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Kabul edilen madde ile emekli maaşları; yılın ikinci yarısı için yüzde 25 oranında artırıldı. Zamlar temmuz ayı emekli maaşlarına yansıtılacak.

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'Yİ ZİYARET

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasındaki sözleri bir değişiklik yapılabileceği beklentisi yaratmıştı, ancak yüzde 25 zam aynen geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün Bahçeli'yi ziyaret etmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.